Konferans: 5 Aralık Kadın Hakları Günü - 3 Aralık 2014

Trabzon Vakfı Kadın Platformu, 3 Aralık 2014 Çarşamba günü, 5 Aralık 1934 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından "Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişi"nin 80.yılında Trabzon Vakfı Ahmet Yıldız Konferans Salonunda 23. Dönem İstanbul Milletvekili Sayın Birgen Keleş'i konuşmacı konuk olarak ağırlamıştır.

Sayın Birgen Keleş, seçilmiş bir kadın olarak ülkemiz ve dünya ülkelerindeki kadın siyasetçilerin haklarını ve kotalarını anlatarak, Türk kadınlarının mutlaka siyasete girmeleri, karar alma mekanizmasının içinde olmaları gerektiğini vurgulayarak eğitimle kalkınmanın böyle gerçekleşebileceği vurgusunu yapmıştır.

Yoğun ilgi gören söyleşinin ardından çay ve ikramlarla zenginleşen sohbet bir sonraki buluşma sözüyle sona ermiştir.

Yayınlanma Tarihi : 4 Aralık 2014