Trabzon´un Kurtuluşunun 98. yılında, Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Anıtkabir´i Ziyaret Etti.

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,

Bugün 24 Şubat 2016, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü. En güç koşullarda, sağlam temeller üzerine kurduğun Cumhuriyetimizin ve yarattığın ulusa çağdaş uygarlık ufkunu açan ilkelerinin Trabzonlu yılmaz bekçileri olarak huzurundayız.

Bir emaneti teslim alanların, bu emanete gereği gibi sahip çıkıp korumada karşılaşacakları güçlükleri mazeret olarak kullanma hakları olamaz. Cumhuriyet tarihimizin bu en zorlu ve tehditlerle dolu günlerinde, biz de buraya şikayetçi olmak için gelmedik. Bir yandan içimizi asırlardır ısıtan kardeşlik meşalesini söndürmek ve bu alevden bir intikam yangını çıkartmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakma; diğer yandan da, bir hilal uğruna batan güneşlerin hesabına bakılmaksızın korunan bu kutsal topraklara dökülen her damla kanın boşuna olmadığını gösterme azmimizi haykırmak için geldik.

Böylesine anlamlı bir günde "En büyük eserim" dediğin Türkiye Cumhuriyeti'nin Trabzonlu yurttaşları olarak huzurunda bulunmaktan büyük gurur ve onur duyuyor, aziz varlığın önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyoruz.

Trabzon Vakfı Adına
Prof. Dr. Kenan ARAZ