Milliyet Gazetesi - 30 Ekim 2014

Ankara’da faaliyet gösteren Trabzon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül ve beraberindekiler Trabzon’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Trabzon Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden heyet ardından Trabzon gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenledi. Bu yıl 19-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Ankara’da 9.’sunu düzenleyecekleri Her Yönüyle Trabzon Günleri hakkında bilgi veren Vakıf Başkanı Bilgin Aygül, "38 yıl önce 1976’da Trabzon Derneği’ni kurduk. O tarihten itibaren çalışmalarımızı yöremiz insanına yönelik aralıksız sürdürüyoruz. Derneklerin içinde bulunduğu koşulları değerlendirirsek 1986’de derneğimizin mal varlığını bir başka vakfa devrederek Trabzon Vakfı’nı kurduk. Ama 38 yıllık süreç içinde Trabzon da sel felaketinden Trabzonspor’a desteğe, eğitime seferberliğe varıncaya kadar desteğimiz oldu. Ülkemizde hiçbir vakfa nasip olmayan çalışmalar yaptık. 8 yıl önce daha kitlesel çalışmalar adına yöremize daha iyi hizmet sunmak için ‘Her yönüyle Trabzon Etkinliği ’diye bir proje gerçekleştirdik. Başta Faruk Nafiz Özak, Trabzon’un tüm aktörlerinin desteğini aldık. 19 - 22 Şubat tarihleri arasında bu yıl Ankara’da etkinliğimizin 9.’sunu gerçekleştireceğiz. 10.’sunu nasipse Almanya’da gerçekleştireceğiz" dedi.

Öte yandan Başkan Aygül ve beraberindekiler Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret ederek Trabzon’un tanıtımına yaptıkları katkılardan dolayı plaket verdi.

Başkan Gümrükçüoğlu burada yaptığı konuşmada, Trabzon’un kültür, tarih ve uygarlık şehri olduğunun altını çizerek, Trabzon Vakfının düzenlediği sanat ve kültür etkinlikleri ile şehrin tanıtımına çok önemli katkılar sunduğunu kaydetti. Trabzon’un gerek il gerekse ülke dışında tanıtılması için fedakarca gayret sarf eden Bilgin Aygül ve emeği geçenlere teşekkür eden Gümrükçüoğlu, ellerindeki imkanlar ölçüsünde tanıtım faaliyetlerine destek vermenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Trabzon’un tanıtımı için yaptıkları faaliyetlerde her zaman yanlarında olan Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek plaket takdim eden Trabzon Vakfı Başkanı Aygül, “Almanya’nın Köln ve Berlin şehirlerinde Trabzon’un tanıtım etkinliklerinin düzenlenmesi için çok büyük talep var. Bu anlamda çeşitli görüşmeler yapacağız. Her zaman olduğu gibi desteklerinizi bundan sonra da sürdüreceğinize inanıyoruz” ifadelerini kulandı.

Yayınlanma Tarihi : 1 Kasım 2014