Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübü
21-22 Ocak 2017 Kastamonu-Daday Gezisi

Ankara'dan ayrıldıktan sonra hava koşullarının giderek güzelleşmesi, güneş ve kar dokusu doğadaki güzelliğini fotoğraflamaya Çankırı dolaylarında başladık.

Daday merkeze ulaştığımızda molamız yöresel yemeklerin olduğu mekanlar oldu.(Memişoğlu etli ekmek)Daday'ın yerlisi olan rehberimiz (Ayhan Çevik) eşliğinde Ballıdağ'a (rakım:1570) çıkmak için yola koyulduk. Çıkış yolunda orman dokusunun kar dokusuyla oluşturduğu görsel şölene birde güneş eklenince, belli yerlerde fotoğraf için durduk. Bunlardan biri de Borozanın Hanı denilen ikiz ağacın bulunduğu mekandı. Kar kalınlığı oldukça derin olduğu halde fotoğraf tutkusu ile burdaki dokuları da arşivimize kattık.

Ballıdağın büyüleyici güzelliği günümüzü orada tamamlamamıza vesile oldu.

Daday merkezde Umur otelde konaklandı. Konakladığımız gece İksir Otel'de Daday Belediyesi'nin 2017 yılı takvimine fotoğrafları ile katkıda bulunan fotoğrafçı arkadaşlarımızın plaket törenine katıldık. (Nezaket Çağlar, Özden Özkan)

22 Ocak 2017 günün ilk ışıkları Yumurtacı Göleti'nde karşılandı. ışık koşullarına göre kar dokusu fotoğraflandı, çalışmalar yapıldı.

Bir sonraki mekanımız Kasaba Köyü Mahmut Bey Camisi idi. 1366 Yılında yaptırılmış olan caminin içi tamamen ahşap olup, ahşap bindirme tekniği ile çivisiz olarak inşaa edilmiştir. Ahşap kısımlarındaki kök boyamalar tarihi yapının en dikkat çekici detaylarından olduğu için arşivimiz hayli zenginleştirdi.

Kastamonu'dan ayrılmadan il merkezinde de gruplara ayrılarak başta Nasrullah Camii olmak üzere farklı şehir dokuları ve tarihi mekanları fotoğrafladık. Saat Kulesi, Yakupağa Külliyesi, İsmail Bey Külliyesi ve bünyesindeki Deve Hanı, Urgan (Aşir Efendi) Hanı.

Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübü 21-22 Ocak 2017 Kastamonu-Daday Gezisi
Yayınlanma Tarihi : 10 Mart 2017