Trabzon Vakfı
Türk Halk Müziği Korosu Konseri
Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri-9

Trabzon Vakfı Türk Halk Müziği Korosu, 22 Şubat 2015 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde Şef Serbülent YASUN yönetiminde konser verdi.

Trabzon Vakfı Türk Halk Müziği Korosu, çalışmalarına 2010 yılı Ekim ayında TRT emekli şeflerinden Serbülent YASUN ile başladı.

Henüz 2 ayını doldurmuşken görücüye çıktığı Hamsi gününde rüştünü ispatlayan koro, 2011’den itibaren, Her Yönüyle Trabzon Etkinliklerinin tümünde hemşehrilerimizle buluştu.

Her yıl Ekim ayındaki dönem başında yeni katılımcılarla gelişen topluluk, geride kalan 4 yılda, etkinlikler dışında, Ankara’da, Resim Heykel Müzesi, Gençlik Parkı ve AÜ DTCF Farabi Salonunda konserler verdi.

Trabzon Vakfı Türk Halk Müziği Korosu, 2011 Mayıs’ında KTÜ’de Trabzonlular, bir yıl sonra, kardeş şehirde Kahramanmaraşlılar ile kucaklaştı.

Topluluk, Trabzon insanının yaşantısını ve duygularını tüm doğallığıyla anlatan türkülere öncelik verirken, diğer yöre türküleriyle harmanlayarak bu zenginliği müzik severlerin beğenilerine sunmayı amaçlıyor.

Beşinci yıla girerken artık bir aile olan koro üyeleri, Serbülent Yasun’un şefliğinde her Cumartesi Trabzon Vakfı’nda buluşarak, repertuarına yeni türküler katıyorlar.

Serbülent YASUN,
1946 yılında Çanakkale’nin Ezine ilçesinde doğdu. Müzik çalışmalarına lisede okuduğu dönemlerde başladı. 1966 yılında TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Topluluğuna katıldı. 1969 yılında ses sanatçısı, 1990’da koro şefi oldu.

Sanat hayatı boyunca gençlerle ve amatör korolarla ilgisini hiç kesmedi. Liselerin, üniversitelerin, derneklerin ve çeşitli kurumların korolarını kurdu, çalıştırdı. Türk Halk Müziğinin yaygınlaşması için yayın çalışmaları da yaptı. Bunlar arasında 3 ciltlik “Halk Türkülerimiz” kitabı ve 4 cilt olarak yayımlanan “Müzik Ansiklopedisi”nin Türk Halk Müziği bölümünü sayabiliriz.

Yayınlanma Tarihi : 9 Mart 2015