Son Güncelleme: 15 Kasım 2017 15:26:19

Trabzon Vakfı
Türk Sanat Müziği Korosu Konseri
Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri-9

Trabzon Vakfı Türk Sanat Müziği Korosu, 21 Şubat 2015 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde Şef Selçuk AYGAN yönetiminde konser verdi.

Trabzon Vakfı Türk Sanat müziği korosu 2009 yılında vakfın kadın kollarının desteği ile kuruldu. Koronun kurucusu ve şefi, 40 yılı aşkın bir süre TRT Ankara Radyosu’nda ses sanatçısı olarak görev yapan Selçuk Aygan’dır.

Repertuarına her sezon 60-70 eser alan koromuz, yıl sonunda, bunların içinden seçilen şarkılardan oluşan konserler icra eder. Koronun elemanlarının çoğu Trabzonlu olsa da çalışmalar herkese açıktır.

Yılda en az 2 konser veren Trabzon Vakfı Türk Sanat müziği korosu, etkinliklerin ardından Mayıs ayı içinde de sahne alacak.

Selçuk AYGAN,
19 Mayıs 1945 tarihinde Sinop’ta doğdu. İlk, orta, lise tahsilini Sinop’ta tamamladı. 1966 yılında Türkiye genelinde yapılan ses, saz sanatçısı imtihanını kazanan Aygan, Ankara Radyosu’nda stajyer sanatçı olarak göreve başladı. Muzaffer İlkar, Sadi Hoşses, Müzehher Güyer, Ferit Sıdal, İsmail Baha Sürelsan gibi hocalardan ders aldı. Ankara Radyosunda 1966 yılından 2008 yılına kadar ses sanatçısı olarak görev yaptı. TRT’de bir müddet Müzik Dairesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Evli olan Selçuk Aygan’ın ses sanatçısı oğlu Emre Aygan da Kültür Bakanlığı’nda görev yapmaktadır.

Yayınlanma Tarihi : 3 Mart 2015