Tuncay Hacıfettahoğlu - TAKA Gazetesi - 1 Kasım 2014

Trabzon ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Ankara Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 19-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Ankara’da bu yıl 9. düzenlenecek olan Trabzon Günleri öncesi Büyükliman Yöresi’nde bulunan Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Tonya ve Şalpazarı ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile yemekli bir toplantı düzenlendi.

Beşikdüzü Dillioğlu Tesislerinde düzenlenen yemeğe Beşikdüzü Kaymakamı Süleyman Polat, Vakfıkebir Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Tonya Kaymakamı Halit Mengi, Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Demir, Trabzon ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, Ankara Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Mehmet Çolakoğlu, Trabzon Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Cinel, Vakfın Mali Sorumlusu Fikret Kahyaoğlu ve Trabzon Vakfı üyeleri Hayrettin İmamoğlu, Necmettin Saral, Şevket Arz, Ömer Faruk İmamoğlu da katıldılar.

Yemekte bir konuşma yapan Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, “Trabzon’da Derneği’ni 1976 yılında kurduk. 1986 yılında da Trabzon Vakıfı’nı kurduk. Bu süre zarfında Trabzon için bir şeyler yapmaya çalıştık. Hepimiz Trabzon’u çok seviyoruz. Bundan 8-9 yıl önce Trabzon’u daha iyi nasıl tanıtabiliriz diye bir etkinlik yapalım dedik. Bu etkinliğimizde Trabzon’u bütün boyutları ile tanıtalım istedik. Daha sonra etkinliğimiz bütün illere de örnek olduk. Vakfımız ve derneğimiz olarak Ankara’ya geldiğinizde sizleri ağırlamak isteriz. Hep birlikte Trabzon’u örnek olarak tanıtalım, bunun için gayret gösterelim” dedi.

Ankara Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Mehmet Çolakoğlu ise, bu toplantı ile 19-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan Trabzon Günleri öncesi Büyükliman Yöresi’ndeki ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi, “Aynı amaçla Trabzon merkezde bir toplantı yaptık. Yine doğu ilçelerimizle de benzer bir organizasyon yapacağız. Farklı ve Trabzon’a yakışan bir etkinlik gerçekleştirmek istiyoruz. Katılan tüm kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Son bölümde ilçe kaymakamları ve belediye başkanları etkinlikle ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. Toplantı kaymakam ve belediye başkanlarına belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 1 Kasım 2014