Son Güncelleme: 20 Mayıs 2019 14:29:07

TRABZON VAKFI
TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU KONSERİ

Trabzon Vakfı Türk Halk Müziği Korosu’nun Şef Serbülent YASUN yönetiminde vereceği konseri onurlandırmanızı dileriz.

Konser Tarihi: 22 Mayıs 2019 • Saat: 20:30
Yer: Çağdaş Sanatlar Merkezi
Yaşar Kemal Konferans Salonu
KAVAKLIDERE-ANKARA

Yayınlanma Tarihi : 10 Mayıs 2019

TRAFOK Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübü Fotoğraf Sergisi

TRAFOK'2019
"Bi'de Böyle Bak"
FOTOĞRAF SERGİSİ

KARUM İŞ VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ
İran Caddesi No:21 Çankaya/ANKARA
Sergi, 18-26 Mayıs 2019 tarihleri açıktır.

Yayınlanma Tarihi : 20 Mayıs 2019
KAMUOYUNA

Esenler Belediye Başkanı Tevfik GÖKSU katıldığı bir İftar programında Ekrem İMAMOĞLU’nun İstanbul Belediye Başkanlığını kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini ifade ederek İmamoğlu’nun nereli olduğunu İftara katılan yurttaşlara sormuş ve “TRABZON” cevabını alınca da “E Hesap büyük Olay büyük” diyerek Trabzonlu Ekrem İMAMOĞLU'nu Yunanlılarla özdeşleştirip vahim ve affedilemez bir bölücülük suçu işlemiştir. Tevfik GÖKSU’nun Trabzonlulara karşı ifade ettiği ayrıştırıcı bu sözleri kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz. Biz Trabzonlular olarak ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyet İlkelerine sıkı sıkıya bağlı insanlarız. Bir Belediye Başkanı’nın siyasi rant için kullandığı nefret dili son derece üzücüdür.

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK 15 Eylül 1924 tarihinde Trabzon’a yaptığı ilk ziyarette söylediği şu sözler Trabzon ve Trabzonlular için bir şeref belgesi olarak kalacaktır.

“Arkadaşlar… Beş sene önce ilk kez Samsun’a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya Büyük Kanlı Savaşına Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş alanında gösterdikleri özverili çabaların kıymetli anısı bilincimde sürekli canlı kalacaktır. Bu yurtsever halka ve o kıymetli kahraman evlatlara sahip bulunan bu değerli yurdunuzu, Ermenistan’a bağlı bir bölge veya Pontus Krallığı yapma hayal ve istekleri ile tehditleri ne kadar korkunç bir girişimdi. Kuşkusuz bu korku artık sonsuza kadar hayal olmuştur.”

Yurdumuzun her köşesinde Trabzon’a, Trabzonlulara ve tüm Karadenizlilere büyük sevgi ve sempati duyulduğu açıktır. Bu nedenle her yurttaşımızın böylesine bölücü ve ayrılıkçı düşünce sahiplerine bütün olarak karşı çıkmalarının bir borç olduğu bilinmelidir.

Bu sözleriyle yurttaşlarımız arasında bölücülük ve ayrımcılık yaratmaya çalışan Tevfik GÖKSU’nun derhal özür dilemesini bekliyoruz.

Bilgin AYGÜL

Saat: 14:00
KARUM İŞ VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ
İran Caddesi No:21 Çankaya/ANKARA
Sergi, 18-26 Mayıs 2019 tarihleri açıktır.

Yayınlanma Tarihi : 12 Mayıs 2019
TRAFOK TRABZON VAKFI FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ