Son Güncelleme: 16 Nisan 2024 15:37:47

BAŞKENT HORON TEPECEK
Trabzon etkinlikleri start alıyor

20 Şubat 2008 / 09:37 HABER61

Ankara AKM'de gerçekleşecek olan her yönüyle Trabzon etkinlikleri bugün başlıyor.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılışı yapılması beklenen ikinci 'Her yönüyle Trabzon etkinlikleri' göz kamaştıracak. Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, "Zengin tarihsel bir birikimi bağrında taşıyan yöremizin yüzyıllar boyunca ürettiği kültür, sanat değerleri Ankara'dan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan insanlarımızla paylaşacağız. Bütün uğraşımız Trabzon'umuzun aydınlık yarınları için" dedi.

YÖREMİZ TANITILACAK
Geçen yıl ilki gerçekleştirilen 'Her yönüyle Trabzon' etkinliklerinin ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde 3500 metrekarelik kapalı alanda gerçekleştireceğimiz etkinliklerde Trabzon'u en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu organizasyonun başını çeken Trabzon Vakfı ve Derneği olarak 32 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz yöremiz ve Ankara'da yaşayan hemşerilerimize yönelik çalışmalara bir yenisini eklemek istiyoruz.

TRABZON YAŞANACAK
Her Yönüyle Trabzon Sergisi çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi alanı dışında kurulacak standlarda yöremiz yemeklerinden, kuymak, kara lahana çorbası, sarması, hamsi kuşu, hamsili pilav, Akçaabat Köftesi, Kalkanoğlu pilavı, kavurması, hoşafı, Trabzon pidesi, döneri, gaygana, fasulye turşusu, Hamsiköy sütlacı pişirilerek ziyaretçilere sunulacak.

Trabzon'un tüm aktörleri kendilerini tanıtıp projelerinden bahsedecek.Trabzon el sanatçıları ürünleri şov yaparak sergileyecek ve satabilecektir. Burada hasır bilezik, telkari, kazaz, bakır ustaları, Keşan ve peştamal dokuyanlar, kemençe yapımı halka gösterilecektir.

Yine Trabzonlu ressam ve heykeltıraşların, fotoğraf sanatçılarının sergileri olacak. Trabzonlu yazarlar yapılacak söyleşilerle kitaplarını imzalayacaklar. Trabzon'da çıkan yerel gazete ve dergiler tanıtım yapacak.

Yayınlanma Tarihi : 31 Temmuz 2009

Trabzon Ankara´da tanıtılacak

Hürriyet Gazetesi 7 Ocak 2008

Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nin ikincisi, 21-24 Şubat'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. Etkinliklerin tanıtımı için Trabzon'da düzenlenen toplantıya katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, "Trabzonlular olarak sanat, ilim, devlet yönetimi ve spordaki geçmişimizi öğrenmeli ve bunlarla gurur duymalıyız" dedi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek, 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nin tanıtım toplantısı Trabzon Usta Park Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, AKP Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, TTSO Başkanı Şadan Eren, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, işadamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.

Geçen yıl düzenlenen ilk etkinliğin dia gösterisi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, "Trabzon Derneği ve Trabzon Vakfı olarak amacımız sadece, zorlanarak değiştirilmeye çalışılan Trabzon imajını düzeltmek değil, Trabzon kültürünü hem hemşehrilerimize hem de başkan insanlara doğru ve güzel şekilde anlatabilmektir. Geçen yıl etkinliğimizi 100 bini aşkın kişi ziyaret etti. Bu yıl bu sayıyı aşmayı planlıyoruz" dedi.

Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nde, Trabzonlu sanatçılar gösteriler düzenleyecek, bilimadamları konferanslar verecek. yöresel yemeklerin sunulacağı büyük çadırlar, Trabzon el sanatları ziyarete açılacak.

Yayınlanma Tarihi : 9 Ağustos 2009
Faroz Usülü Kalkan Buğulama:

Malzemeler:
1 adet kalkan balığı, 3 adet defne yaprağı, 2 adet yeşil biber, 1 tutam maydanoz, 1 çay bardağı su, 1 diş sarımsak, 2 adet domates, 5 adet top karabiber, 2 adet marul yaprağı, yeterince pul biber ve tuz, 1 çorba kaşığı Trabzon tereyağı

Yapılışı:
Temizlenmiş kalkan balığını dörde bölün. Balığın büyüklüğüne uygun olan bir bakır kabın içerisine baharatları serpiştirin. Defne yaprağı ve marul yapraklarını baharatların üzerine dizin. Bölünmüş kalkan balığını kaba yerleştirin. Üzerine kabuğu soyulmuş, dilimlenmiş domatesler altta kalacak şekilde, çekirdeği alınmış ve ince kıyılmış yeşil biberleri serpiştirin. 1 diş sarımsak, maydanoz, tereyağı ve 1 çay bardağı su ilave ederek kısık ateşte 20 dakika boyunca pişirin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 22 Ağustos 2009
TAARRUZ

Cephede, taarruzdan önce son saniyeler. Komutan, askerlerine moral verici bir konuşma yapar ve şöyle bağlar:
Şimdi kendinizi gösterme zamanı geldi arslanlarım. Göğüs göğüse, adam adama dövüşeceksiniz. Temel, bir adım öne çıkar:
Komutanum, baa düşen hancisudur, gösterur musunuz? Belçi eyilukla hallederum işi.

Yayınlanma Tarihi : 22 Ağustos 2009