- « Önceki
- Sonraki »
Baharla birlikte Trabzon’da sanat rüzgarı esmeye devam ediyor. Sanatçılar kişisel sergilerini açıyor ve aynı zamanda karma sergiler de oluyor.
Ankara’dan gelen Trabzonlu kadınlarda sanatevinde güzel bir sergi açtılar. Trabzon Vakfı Aynur Ocak Gündoğan Resim Atölyesi sergisi Trabzon Sanatevi Salon Garajda açıldı.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya sergiyi ziyaret ederek katılımcıları tebrik etti.
Ankara’dan gelen sanatçılar Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Makamda güzel bir sanat sohbeti yapıldı.
Taka GazetesiAnkara Trabzon Vakfı Eğitmenlerinden Ressam Aynur Ocak Gündoğan önderliğinde yapılan atölye çalışmaları sonrasında ilki Ankara'da gerçekleştirilen serginin ikincisi Trabzon Sanatevi Salon Garaj'da açıldı. Gerçekleştirilen açılış kokteylinden sonra, Ressam Aynur Ocak Gündoğan'ın yanı sıra Afife Bilen, Asiye Saltık, Ayşe Köse, Fatma Hülya Sayın, Nihal Dinçer, Ülay Gülbay ve Nergiz Dirlik resimleriyle yer aldı. Sergi 20-26 Mayıs 2024 arasında açık kaldı.
Ressamların sergisi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya tarafından gezildi.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise ressamları makamında ağırladı.
Trabzon Vakfı'nın (Trabzon İli ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı) 19'uncu Olağan Genel Kurulu, Ankara'daki merkezinde toplandı. Genel Kurulda katılımcılar Yönetim, Denetim ve Onur Kurullarının oy birliği ile asil ve yedek üyeleri seçtiler.
İŞTE YÖNETİMİ
Genel Kurul sonrası yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımını yapan Trabzon Vakfın'da Başkanlığa Bilgin Aygül, Başkan Vekilliğine Prof.Dr.Kenan Araz, Genel Sekreterliği Mehmet Çolakoğlu, Saymanlığa İlyas Emre Yayla, Üyeliklere Prof.Dr.Ruşen Keleş, Yusuf Hasançebi, Yaşar Tan, Baki Lütfü Uzun, Herdem Uğur Tokel, Sinan Güven, Sevinç Tok, Adnan Özyurt ve Mustafa Meriç getirildi.
MÜZİK KOROLARI
Trabzon Vakfı,Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği korolarının yanısıra Resim, Fotoğrafçılık, horon kursları düzenlenmekte her yıl bu çalışmaları konser, dinleti, gösteri ve sergilerle taçlandırmaktadır.
1980'li yıllardan günümüze kadar Trabzon konulu onlarca basılı eser yayınlanmış ve bu eserler birçok üniversite kütüphaneleri ile devlet ve özel kütüphanelerde öğrenciler ve halkın bilgisine sunulmuştur.
Bu eserler arasında Kudret Emiroğlu tarafından hazırlanan 23 ciltlik Trabzon SALNAMELERİ ile tarihçi Hüseyin Albayrak'ın 4 ciltten oluşan Trabzon Basın Tarihi, biyografi ve anı türü kitaplar, resim, fotoğraf, el sanatları albümleri süreli Trabzon DERGİLERİ yer almaktadır.
BİLİMSEL ÇALIŞMALAR
Ayrıca Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından da desteklenen "Trabzon İLİ Kıyı Yönetimi" gibi bilimsel çalışmalarda Trabzon ve Karadeniz bölgesine ışık tutmaya gayret edilmiştir.
Bu eserler ile yapılan çalışmalar Trabzon kültürü ve tarihinin aktarılması adına önemli bir birikim oluşturmuştur.
Trabzon Vakfının kurguladığı ve organizasyonunu üstlendiği Her yönü ile Trabzon Etkinlikleri Vakfın ülke çapında taşınmasında önemli rol oynamış ve diğer illere de örnek olmuştur.
Trabzon Vakfı, 1976 yılında Ankara da kurulan Trabzon Derneği bünyesinde 1986 yılında kurulmuş olup kurulduğundan bu yana Trabzon ile ilgili tüm etkinliklerin içinde olmaya devam etmektedir.
- « Önceki
- Sonraki »