Son Güncelleme: 23 Haziran 2022 14:44:34
TRABZON İLİ VE İLÇELERİ EĞİTİM KÜLTÜR VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI
18.OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI TUTANAĞI

Vakfımızın 18. Olağan Genel Kurulu 18 Haziran 2022 Cumartesi günü saat 13'de Vakıf merkezinde yapılmıştır.

Toplantı Vakıf Başkanı Bilgin Aygül tarafından açılmış, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Divan Kurulunun seçimine geçilmiş ve Divan Başkanlığına Av. Mahmut Bayram üyeliklere ise Av. Baki Lütfi Uzun ve Cahit Akın Yılmaz seçilmiştir.

Yönetim ve Denetim Kurullarının 2 yıllık raporları görüşülmüş, bu konuda söz alan önceki dönem bakanlarımızdan Vakıf Üyemiz Prof.Dr. Hikmet Sami Türk yönetim kuruluna yaptığı titiz çalışmalarıından dolayı teşekkür etmiştir. Yönetim ve Denetim Kurullarının ayrı ayrı ibrası ile ayrıntılı gelir gider hesapları ve bilanço Genel Kurulun onayına sunulmuş ve oy birliği ile kabul edilmiştir.

Gündem gereği vefat ve istifa nedeniyle boşalan üyeler ile Vakıf senedine göre üye sayısının % 5 oranında Vakfa yeni üye alınması maddesine göre;
İBRAHİM VECDİ AKSAKAL, FİKRET KOÇ, AZİZ İSKENDER KUTOĞLU, EDA NUR ABANOZOĞLU, MERVE NAZ ABANOZOĞLU, GÜVEN CİRAV, BAKİ REMZİ SUİÇMEZ, GÜLCAN BAYULU, ERDİNÇ ÖZTEN, KAZIM BULUTAY, FİLİZ GÜNAY, İHSAN EŞ, ESMA KARA, ERTUĞRUL CANDAŞ, AHMET TAŞ, ÖZKAN AKÇAY, ERTUĞRUL AYDEMİR, CANSIN GÖRKEM ÖZYURT, NİMET BAKİ, ATİLA KELEŞ, SERAP GAZİOĞLU, adlı 21 kişinin Vakıf üyeliğine kabulü oy birliği ile onaylanmıştır.

Gündeme göre, 2022-2023 yıllarının tahmini bütçesi görüşülmüş ve 60 TL olan üye aidatlarının 01.01.2023 tarihi itibariyle 120 TL‘ye çıkarılmasına ilişkin önerge ile birlikte bu madde oy birliği ile kabul edilmiştir.

Gündemin bir diğer maddesine göre, Vakıf senedinin 18.maddesi (b) bendinde Vakfın olağan ve olağanüstü toplantılarının üyelere bildirimlerinin sadece posta yoluyla değil postaya ilaveten Vakfın web sitesi, e-posta, SMS mesajı, whatsapp gibi haberleşme kanallarından biriyle üyelere duyurulmasına şeklinde değiştirilmesine ilişkin önerge oy birliği ile kabul edilmiştir.

Yönetim, Denetim ve Onur Kurullarının asıl ve yedek üyelerinin seçimi maddesine göre, genel kurulca oy birliği ile onaylanan aşağıda adları yazılı üyeler, belirtilen kurullara seçilmiştir.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler;
BİLGİN AYGÜL, PROF.DR. KENAN ARAZ, PROF.DR.RUŞEN KELEŞ, İLYAS EMRE YAYLA, LEMİ ATALAY, YÜKSEL AKSU, ELİF GÜLİZ BAYRAM, ADNAN ÖZYURT, HERDEM UĞUR TOKEL, SİNAN GÜVEN, ŞANER ALAP, SEVİNÇ TOK, DEVRİM HACISALİHOĞLU

Denetim Kurulu Asil Üyeler;
BÜLENT BAKİ, ÖMER FARUK İMAMOĞLU, MEHMET ÇOLAKOĞLU

Onur Kurulu Asil Üyeler;
MUSTAFA TURHAN, TEVRAT BAHADIR, YUSUF HASANÇEBİ

Vakıf Başkanı Bilgin Aygül üyelere teşekkür ederek Genel Kurul sonlandırılmıştır.

Yayınlanma Tarihi : 22 Haziran 2022
Trabzon Vakfı 18. Olağan Genel Kurul Duyurusu

Yönetim Kurulumuzun kararı gereğince Vakfımızın 18. Olağan Genel Kurulu Toplantısının 11 Haziran 2022 Cumartesi günü saat 13:00’da çoğunluklu olarak Vakıf Merkezinde, (14No’lu Daire) yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde 18 Haziran 2022 Cumartesi günü çoğunluksuz olarak aynı yer ve saatte aşağıdaki gündemle yapılmasına karar verilmiştir. Saygılarımızla;

Devrim HACISALİHOĞLU
Bilgin AYGÜL
Trabzon Vakfı Başkanı

GÜNDEM :

1. Yoklama, Açılış ve Saygı Duruşu,
  2. Divan Kurulu’nun Seçimi ve Divana Tutanakları İmzalama Yetkisi Verilmesi,
  3. Yönetim ve Denetim Kurullarının 2 Yıllık Raporlarının ve Gelir-Gider Hesapları ile bilançolarının okunması ve görüşülmesi,
  4. Yönetim ve Denetim Kurullarının ayrı ayrı ibrası ile ayrıntılı bilanço ve gelir tablolarının onaylanması,
  5. Boşalan Vakıf Üyelerinin yerine Yönetim Kurulunca önerilen yeni üyelerin alınmasının ve tüzük gereği üye sayısının %5 oranında artırılarak bu üyeliklere de yeni üyelerin alınmasının karara bağlanması,
  6. 2022 ve 2023 yıllarının tahmini bütçelerinin görüşülerek karara bağlanması,
  7. Vakıf Senedinin Genel Kurul Toplantılarına Çağrı adlı 18.maddesinin (b) bendinde toplantı için üyelere yapılacak çağrının e-posta, vakfın web sitesi, sms mesajı ve whatsApp yoluyla da duyuru yapılabilmesi şeklinde değiştirilmesinin genel kurulunun onayına sunulması,
  8. Yönetim, Denetim ve Onur Kurullarının seçimi,
  9. Dilekler ve Kapanış.
Yayınlanma Tarihi : 24 Mayıs 2022
Tarihsel Süreçte Köy Enstitüleri

18 Mayıs 2022 tarihinde Trabzon-Beşikdüzü'nde Trabzon Vakfı, İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve Beşikdüzü Belediyesi ile birlikte "Tarihsel Süreçte Köy Enstitüleri" etkinliğimiz protokol, basın ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Dört Oturum, kitap, imza ve film gösteriminden oluşan etkinliğimizde Beşikdüzü Köy Enstitüleri fotoğrafları sergisi de açılmıştır.
Trabzon Vakfı ve Derneği Yönetim Kurulları

Yayınlanma Tarihi : 28 Mayıs 2022

2021 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon´a Hizmet Ödülü
Prof.Dr. Ruşen Keleş´e verildi.

2021 Yılı "Sabahattin Sağıroğlu Trabzon'a Hizmet Ödülü" kentimize ve ülkemize önemli değerleri geçmiş olan Prof.Dr. Ruşen Keleş'e Trabzon Ticaret Sanayi Odasında (TTSO) yapılan törende Trabzonspor'un eski Divan Başkanı ve Kulüp tarihinin önemli isimlerinden Nizamettin Algan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül tarafından takdim edilmiştir.
Trabzon Vakfı ve Derneği Yönetim Kurulları

Prof.Dr. Ruşen Keleş 1932 yılında Trabzon'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Trabzon'da okudu. 1954 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari şubesinden, 1955 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1971-1975 yılları arasında Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı görevini yaptı. Halen Siyasal Bilgiler Fakültesi, ODTÜ ve Bilkent Üniversitelerine ek olarak, KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde kentleşme, kentsel politikalar, yerel yönetim, imar hukuk ve çevre hukuku gibi dersler okutmaktadır.

1993 yılında kendisine Japonya İmparatorluğu Onur Nişanı ile Abdi İpekçi Barış Ödülü verilmiştir. Evli ve bir çocuk babası olup İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Yayınlanma Tarihi : 26 Mayıs 2022
VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

Dernek üyemiz Ayşegül Güner'in annesi
SEVİM TOPAL
vefat etmiştir.

Merhumenin cenazesi, 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü Karşıyaka Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Karşıyaka mezarlığına defnedilecektir.

Trabzon Vakfı ve Derneği adına Merhumeye Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Yayınlanma Tarihi : 24 Mayıs 2022