Son Güncelleme: 20 Mayıs 2019 14:29:07

Vakfımızın kurucu üyelerinden Tapu Kadastro eski Genel Müdürü
A.YÜKSEL AKIN
vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi, 21 Mayıs 2019 Salı günü, Ankara Karşıyaka Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Karşıyaka mezarlığına defnedilecektir.

Trabzon Vakfı ve Derneği adına Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Yayınlanma Tarihi : 20 Mayıs 2019

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

Trabzon bir değerini kaybetti.
Fındık sektörünün duayen ismi Trabzonspor'un kurucu üyesi,
Kentimize önemli hizmetler yapmış
SABİT SABIR
vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi, 24 Nisan 2019 Çarşamba günü, Trabzon İskenderpaşa Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra defnedilecektir.

Yayınlanma Tarihi : 24 Nisan 2019

Dernek üyemiz
FARUK EMİRZEOĞLU
vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi, 11 Nisan 2019 Perşembe günü, Ankara Karşıyaka Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Karşıyaka mezarlığına defnedilecektir.

Yayınlanma Tarihi : 10 Nisan 2019

Vakıf ve Dernek üyemiz
İLYAS BAHADIR
vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi, 24 Mart 2019 Pazar günü, Ankara Karşıyaka Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Karşıyaka mezarlığına defnedilecektir.

Yayınlanma Tarihi : 23 Mart 2019

Şair ve Yazar Hüseyin Atabaş Vefat Etti

Şairin cenazesi 28 Şubat 2019 günü öğle namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hüseyin Atabaş; 1942 yılında Trabzon'un Vakfıkebir'de doğdu. Liseyi Ankara'da bitirdikten sonra, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde okudu. Ordu Yardımlaşma Kurumu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde memurluk ve yöneticilik yaptı. 1994 yılında emekli oldu. TÖMER Dil Öğretim Merkezi'nde editör olarak çalıştı.

1961 yılından beri başta Türk Dili, Oluşum, Varlık, Kıyı, Bahçe, Biçem, Bir Yeni Biçem, Broy, Dize, Düşlem, Edebiyat ve Eleştiri, Kum, Sanat Dünyası, Şiir Odası, Şiir Ülkesi olmak üzere elliyi aşkın dergide şiirleri; Barış, Cumhuriyet, Siyah Beyaz ve Yeni Ortam gazetelerinde sanatsal ve toplumsal konulardaki yazıları yayımlandı.

Hüseyin Atabaş Şiiri:

SEN VARSIN DİYE
Sen varsın diye kestim ağaran sakalımı,
dişimi fırçaladım, söküğümü diktim.
Sen varsın diye aldım yaşamın tozunu,
sularım aydınlanıyor sen varsın diye!..

Bir dağbaşı kasabasıydım eskiden,
gündüzü boran, geceleri zehir zıkkım.
Sen alıp indirdin beni gerçekliğime,
sen varsın diye kendimle barışığım!..

Ormanın uğultusundan sızan reçine,
mermerin çatlağından akan su oldum.
Yeni bir dünya buldum eski gövdemde,
sen varsın diye işte bütün bunlar!..

Yalan söylemiyorum artık kendime,
varsıllığın aşk olduğunu öğrendim.
Şairler yerinsin istedikleri kadar
şiirim yerini buldu sen varsın diye.

Yayınlanma Tarihi : 3 Mart 2019