Son Güncelleme: 28 Mayıs 2018 00:33:28

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

Vakıf üyemiz ve eski futbolcumuz
KEMAL ATAN ÇAKIRSOY
vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi, 18 Mayıs 2018 Cuma günü, Bafra Büyük Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra Asri mezarlığına defnedilecektir.

Trabzon Vakfı ve Derneği adına Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Yayınlanma Tarihi : 17 Mayıs 2018

OSMAN AKBAY

1935 doğumlu değerli hemşehrimiz
Ressam OSMAN AKBAY vefat etmiştir.

Osman Akbay'ın cenazesi, 11 Mayıs 2018 Cuma günü,
İzmit Yahya Kaptan Mahallesi Akşemsettin Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra İzmit Gölcük'te defnedilecektir.

Osman AKBAY, 1935 yılında Trabzon'da doğdu.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Trabzon’da bitirdi. Ortaokul ve lisede ünlü ressamlarımızdan Kayıhan Keskinok’un öğrencisi oldu.Onun yönlendirmesiyle Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümüne girdi. Burada yine resim sanatının önde gelen adlarından Refik Epikman’ın öğrencisi oldu.

Gençlik yıllarında Trabzon İdmanocağı ve İdmangücü futbol takımlarında futbol oynadı. Ardından Ankaragücü'ne transfer oldu. Ancak o, öğrenimini tercih edip futbolu bıraktı.

Gazi Eğitim Enstitüsü'nü başarıyla bitirdikten sonra Trabzon, Erzurum ve Ankara’da Resim-İş ve Sanat Tarihi öğretmeni olarak görev yaptı. Son görev yeri olan Ankara Cumhuriyet Lisesi Resim Öğretmenliği’nden 1984 yılında emekli oldu.

Şiirle de amatörce ilgilenen sanatçı (bkz: Osman AKBAY şiirleri), bir yandan öğretmenliğini sürdürürken A.Ü.Hukuk Fakültesi'ni de bitirdi.

Önceleri sadece Devlet Resim Heykel sergilerine katılan sanatçı, emekliliği sonrasında 1995 yılından itibaren çalışmalarını resimde yoğunlaştırarak kişisel sergiler açmaya başladı.

Kayıhan Keskinok, 2007 yılının Aralık ayında yapılan bir söyleşide Akbay'ı, "Peysajda böylesine bir sadeleşmeyle ulaşılan bir biçim örgüsü ve sonuçla çağ ötesi bir geleceğe ışık tutuyor. Dünya sanatının artık nesneye yönlendirildiği bir dönemde Akbay bir öncü olarak beni büyük bir heyecan dalgasının içine sürükledi. Onun bu düzeye gelmesi, onda var olan bölgesel, kültürel ve biçimsel birikimlerin bir sonucudur...' sözleriyle tanımlar.

Osman Akbay, soyutlamacı bir sanat anlayışı düzeyinde çalışmaktadır. Büyük renk parçaları üzerine kurulu resimleri, yöresel izlenimlerden kaynaklanır.

Bugüne kadar yirminin üstünde kişisel resim sergisi açan, yurtiçi/yurt dışı olmak üzere özellikle İstanbul’daki kişi ve kuruluşların özel koleksiyonlarında yapıtları yer aldı.

Yayınlanma Tarihi : 10 Mayıs 2018

Trabzon Ticaret Borsası eski başkanı
ŞÜKRÜ GÜNGÖR KÖLEOĞLU
vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi, 29 Mart 2018 Perşembe günü, Trabzon İskenderpaşa Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra defnedilecektir.

Yayınlanma Tarihi : 28 Mart 2018

Trabzon Vakfı Başkan Vekilimiz Kenan Araz'ın kardeşi
TEKİN ARAZ
vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi, 28 Mart 2018 Çarşamba günü, İskenderpaşa Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Torul Harmancık köyünde aile mezarlığına defnedilecektir.

Yayınlanma Tarihi : 27 Mart 2018

Vakıf Üyemiz
AHMET KÜÇÜK
vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi, 10 Mart 2018 Cumartesi günü, Düzköy Doğankaya Köyü Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra defnedilecektir.

Yayınlanma Tarihi : 10 Mart 2018