Son Güncelleme: 17 Mart 2024 20:15:45
DUYURU

Değerli Üyelerimiz,
Trabzon Vakfı Okuma ve Dinlenme Salonumuz 22-23 Ekim 2023 Pazar ve Pazartesi günleri kapalı olacaktır. Saygılarımızla.

Yayınlanma Tarihi : 21 Ekim 2023

İftar Yemeği

Trabzon Vakfı ve Derneği olarak Çankaya Belediyesi ile birlikte 11 Nisan 2023 Salı günü iftar yemeği düzenlenecektir. İftar Yemeğine katılacakların 0533 422 1389 no'lu telefondan Hülya Bilen'e bildirmesi önemle rica olunur.

Yer : Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi
Adres: Yıldızevler Mah. Mustafa Şehit Doğan Caddesi No:60 Çankaya-ANKARA
iftar saatinden bir saat önce Ziya Gökalp Cad. Çankaya Belediyesi (Mado) önünden servis kalkacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 6 Nisan 2023
ERTELEME

Değerli Hemşehrilerimiz,
Ülkemizde 10 ilde meydana gelen ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına neden olan, ülkemizi üzüntüye boğan deprem faciası sebebiyle 24-28 Şubat 2023 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştireceğimiz "Cumhuriyetimizin 100.yılında Her Yönüyle Trabzon' etkinlikleri ve Trabzon Balosu ertelenmiştir.
Trabzon Balosu 3 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olup Etkinliklerle ilgili tarih ilerleyen günlerde paylaşılacaktır.
Anıtkabir ziyareti planlandığı gibi 24 Şubat 2023 tarihinde saat 10:30'da gerçekleştirilecektir.
Katılımcı ve ziyaretçilerimize önemle duyurulur, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Ülkemizin başı sağ olsun.

Yayınlanma Tarihi : 13 Şubat 2023
ULUSUMUZUN BAŞI SAĞOLSUN
6 Şubat 2023 günü sabah saatlerinde yaşadığımız 7.7 büyüklüğündeki depremde hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği Yönetim Kurulları
Yayınlanma Tarihi : 7 Şubat 2023

KAMUOYUNA DUYURULUR

Samsun'un İlkadım ilçesindeki Atatürk Parkı'nda yer alan ve Samsun’un en simgesel anıtı olan büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temsil edildiği Onur Anıtı geçtiğimiz günlerde alçak ve hain bir saldırıyla karşı karşıya kaldı.

Ebedi başkomutanımızın, Türk Bağımsızlık Savaşı’nı başlattığı Samsun’a ayak bastığı noktada yer alan Onır Anıtı'na yapılan bu alçak saldırı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş ilkelerine, bağımsızlık fikrine ve Cumhuriyet değerlerine yönelen, son yıllarda gittikçe artarak süren saldırıların sonuncusu oldu.

Cumhuriyet değerlerini itibarsızlaştırmaya yönelik siyasi saldırılar gibi kurucu liderimizin temsil edildiği anıtlara yönelik vandallık da ülkemizin geleceğine, toplumumuzun birlikte barış içinde bağımsız bir ülkede yaşama iradesine yönelik tehlikeli girişimlerdir.

Bu nedenle milletimizin bütün kesimlerinin büyük tepkisini çeken saldırı Samsunlulardan ve ülkemizin 81 ilindeki yurttaşlarımızdan gereken yanıtı almakta gecikmedi.

Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin takipçisi olmayı kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.

Trabzon Vakfı Yönetim Kurulu
Trabzon Derneği Yönetim Kurulu