Son Güncelleme: 14 Haziran 2019 18:17:54

Trabzon Derneği eski Başkanı ve
Trabzon Vakfı eski Yönetim Kurulu Üyesi
29 Nisan 2019 Pazartesi Günü Cebeci Asri Mezarlığında
ölümünün 23. yılında mezarı başında anıldı.

Yayınlanma Tarihi : 1 Mayıs 2019

ANMA

Trabzon Derneği eski Başkanı ve Trabzon Vakfı eski Yönetim Kurulu Üyesi
Merhum SABAHATTİN SAĞIROĞLU
29 Nisan 2019 Pazartesi Günü Saat 12:30'da Cebeci Asri Mezarlığında ölümünün 23. yılında mezarı başında anılacaktır.

Trabzon Vakfı önünden 11:45'te hareket edilecektir.

Yayınlanma Tarihi : 28 Nisan 2019

2018 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü ERGUN GÜRSOY´a verildi.

Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü, eylemiyle, söylemiyle, düşüncesiyle Trabzon'a yönelik çalışmalar yapmış, hizmet etmiş insanlara verilmektedir.

24 Şubat 2019 günü Ankara Sheraton otelinde Trabzon'un kurtuluşunun 101. yılı etkinlikleri kapsamında Vakfımızca düzenlenen geleneksel baloda, 2018 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü, hemşehrimiz Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç tarafından Ergun Gürsoy'a takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 26 Şubat 2019

2017 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü Efsane Başkan M.Şamil EKİNCİ´ye verildi.

Her yıl eylemiyle, söylemiyle ve düşüncesiyle Trabzon'a yönelik çalışmalar yapmış, hizmet etmiş kişilere verilen "Sabahattin Sağıroğlu Trabzon'a Hizmet Ödülü" 2017 yılı için, "Efsane Başkan" olarak anılan ve Trabzonspor a ilk şampiyonluğu tattıran Trabzonspor'un beşinci başkanı M. Şamil EKİNCİ' ye verilmiştir.

2017 yılı "Sabahattin Sağıroğlu Trabzon'a Hizmet Ödülü" nü, 24 Şubat 2018 günü Ankara Sheraton otelinde Trabzon'un kurtuluşunun 100.yılı etkinlikleri kapsamında Vakfımızca düzenlenen geleneksel baloda, rahatsızlığından ötürü kendisinin katılamaması nedeniyle kızı Eda EKİNCİ babası adına aldı. Eda EKİNCİ' ye ödülü, hemşehrimiz Hava Kuvvetleri eski komutanı Orgeneral Halis BURHAN Paşa verdi. Görkemli baloda ödül töreni vesilesiyle Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Dr. Erdal ATALAY ve Vakıf Başkanımız Bilgin AYGÜL ile de duygusal anılar paylaşıldı.

Aslen Kırşehirli olan M.Şamil Ekinci, o dönemde Ankara'ya bağlı olan Keskin'de doğmuştur. 7 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınmış, liseyi İstanbul Erkek Lisesinde okumuştur. 1961'de 19 yaşındayken un fabrikası kurmak amacıyla amcası Muammer Ekinci ile birlikte Trabzon'a yerleşmiştir. 1970–71 döneminde, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi olmuş, 1975–76 döneminde ise Trabzonspor başkanı seçilmiştir. 1979-80 dönemine kadar sürdürdüğü Başkanlık dönemine Dört Türkiye Ligi Şampiyonluğu, İki Türkiye Kupası Şampiyonluğu, Beş Cumhurbaşkanlığı Kupası ve İki Başbakanlık Kupası sığdırmıştır. 1974’te ise soy kütüğünü Trabzon'a aldırmıştır.

M.Şamil Ekinci’nin Beş yılda kazandığı bu başarılar onu Trabzonspor tarihinde önemli bir yere oturtmuş ve ”Efsane Başkan” olarak anılmasına sebep olmuştur. Günümüzde Trabzonspor'un kazandığı kupaların sergilendiği müzeye “M.Şamil Ekinci Trabzonspor Müzesi” adı verilmiştir. Örnek bir yönetici olarak şükran ve minnet duygularımızı sunar, bundan sonraki yaşamında başarılar ve mutluluklar dileriz.

Yayınlanma Tarihi : 6 Haziran 2018

ANMA

Trabzon Derneği eski Başkanı ve
Trabzon Vakfı eski Yönetim Kurulu Üyesi
29 Nisan 2018 Pazar Günü Cebeci Asri Mezarlığında
ölümünün 22. yılında mezarı başında anıldı.

Yayınlanma Tarihi : 29 Nisan 2018