BASIN BİLDİRİSİ

Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği tarafından 24 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan, Cumhuriyetimizin 100. ve Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 105.Yılı Etkinlikleri ile Geleneksel Trabzon Balosu, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketi dolayısıyla ertelenmişti.

Geleneksel Trabzon Balosu, 3 Mayıs 2023 tarihinde Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım tesislerinde Trabzonluların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Trabzon'a yıllarca hizmet etmiş, Trabzon Vakfı'nın kurucularından olan ve 1996 yılında aramızdan ayrılan Sayın Sabahattin Sağıroğlu adına her yıl verilen Geleneksel Özel Ödül, bu yıl Trabzon'un Rüştü Ağabeyi, Sayın Dr. Rüştü Araz'a verildi. Düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan Dr. Rüştü Araz, meslek hayatından da birkaç anısını paylaştı ve ödülünü alkışlar eşliğinde Sayın Sefer Ulusoy, Sayın Hikmet Sami Türk, Sayın Ruşen Keleş, Sayın Necmettin Saral ve Trabzon Vakfı Başkanı Sayın Bilgin Aygül'ün ellerinden aldı.

Horon ziyafetinin ardından sanatçılar Nusret Yılmaz, İlknur Yakupoğlu ve İhsan Eş sırasıyla sahne aldılar. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve yöresel ezgilerle davetlilere müzik şöleni sundular.

Yayınlanma Tarihi : 4 Mayıs 2023

ANMA

Değerli Üyelerimiz,
Trabzon Derneği eski başkanı ve Trabzon Vakfı kurucularından Sabahattin Sağıroğlu'nun ölümünün 27.yılında anma töreni düzenlenecektir. Bu vesileyle Vakfımız ve Derneğimizin hayatını kaybeden üyelerini de anmış olacağız.
29 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 12:30'da katılmak isteyen siz değerli üyelerimizle Vakıf merkezimizde buluşup saat 13:00'de Cebeci mezarlığında anma töreni gerçekleştirilecektir.
Saygılarımızla,
Trabzon Vakfı ve Derneği Yönetim Kurulları

Yayınlanma Tarihi : 26 Nisan 2023

Sabahattin Sağıroğlu Trabzon´a Hizmet Ödülü

1998 Yılından itibaren gerçekleştirdiğimiz Trabzon Vakfı "Sabahattin Sağıroğlu Trabzon'a Hizmet Ödülü" eylemiyle, söylemiyle, düşüncesiyle Trabzon'a yönelik çalışmalar yapmış, hizmet etmiş kişi ve kuruluşlara verilmektedir. 2021 Yılı ödülünün Prof.Dr.Ruşen Keleş'e verilmesi kararlaştırılmıştır.

2020 yılı Trabzon'a hizmet ödülü Özkan Sümer'e önceki yıllarda ise Hasan Melek, Ergun Gürsoy, M.Şamil Ekinci, Veysel Usta, Celal Hekimoğlu, Prof.Dr.Haşim Karpuz, Ali Rıza Uzuner, Bekir Gerçek, Faruk Nafız Özak, Hayri Gür, Ömer Güner, Kenan Oltan, Cemal Akyıldız, Atay Aktuğ, Ahmet Özer, Mimarlar Odası, Kudret Emiroğlu gibi kentimize hizmet etmiş kişi ve kuruluşlara verilmiştir.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda 17 Mayıs 2022 Salı günü saat 16:00'da başlayacak bu yılki ödül törenine teşriflerinizi rica ederiz.

Bilgin Aygül
Trabzon Vakfı Başkanı
Necmettin Saral
Trabzon Derneği Başkanı

Sabahattin Sağıroğlu Trabzon'a Hizmet Ödülü Seçici Kurulu:
Bilgin Aygül, Prof.Dr.Kenan Araz, Şevket Arz, Necmettin Saral, Selahattin Alioğlu, Meral Sağıroğlu, Emine Sağıroğlu, Bekir Gerçek, Şaner Alap

Yayınlanma Tarihi : 14 Mayıs 2022

2021 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon´a Hizmet Ödülü
Prof.Dr. Ruşen Keleş´e verildi.

2021 Yılı "Sabahattin Sağıroğlu Trabzon'a Hizmet Ödülü" kentimize ve ülkemize önemli değerleri geçmiş olan Prof.Dr. Ruşen Keleş'e Trabzon Ticaret Sanayi Odasında (TTSO) yapılan törende Trabzonspor'un eski Divan Başkanı ve Kulüp tarihinin önemli isimlerinden Nizamettin Algan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül tarafından takdim edilmiştir.
Trabzon Vakfı ve Derneği Yönetim Kurulları

Prof.Dr. Ruşen Keleş 1932 yılında Trabzon'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Trabzon'da okudu. 1954 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari şubesinden, 1955 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1971-1975 yılları arasında Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı görevini yaptı. Halen Siyasal Bilgiler Fakültesi, ODTÜ ve Bilkent Üniversitelerine ek olarak, KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde kentleşme, kentsel politikalar, yerel yönetim, imar hukuk ve çevre hukuku gibi dersler okutmaktadır.

1993 yılında kendisine Japonya İmparatorluğu Onur Nişanı ile Abdi İpekçi Barış Ödülü verilmiştir. Evli ve bir çocuk babası olup İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Yayınlanma Tarihi : 26 Mayıs 2022

Sabahattin Sağıroğlu mezarı başında anıldı

Trabzon Vakfı ve Derneği olarak üyelerimiz ve misafirlerimizin de katılımıyla Trabzon Derneği eski başkanı ve Vakfımızın kurucularından Sabahattin Sağıroğlu'nu ölümünün 26.yılında sevgi, saygı ve rahmetle andık.
Trabzon Vakfı ve Derneği Yönetim Kurulu

Yayınlanma Tarihi : 30 Nisan 2022