Son Güncelleme: 2 Mayıs 2025 16:42:35

Perşembe Söyleşileri

Gazeteci ve Yazar
Kamil Anahar'ın
konuşmacı olarak katıldığı

‘Trabzon'da Kale Arkası Zabıtları’
konulu Söyleşi ve İmza Günü,


10 Aralık 2015 Perşembe günü Trabzon Vakfı Ahmet Yıldız Konferans Salonunda gerçekleşti.

Yayınlanma Tarihi : 10 Aralık 2015

Perşembe Söyleşileri

TÜBİKAM Türkiye Bilimsel Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı
Prof.Dr. ALEMDAR YALÇIN'ın
konuşmacı olarak katıldığı

‘Doğu Karadeniz’in Demografik Yapısı’

konulu söyleşi, 26 Kasım 2015 Perşembe günü Trabzon Vakfı Ahmet Yıldız Konferans Salonunda gerçekleşti.

Yayınlanma Tarihi : 26 Kasım 2015

Lemanur GÖRK hanımefendi Anısına

"Trabzon'un İlk Adım Kadınları"ndan 1955 yılında ABD Diplomat dergisi kapak resmi olan Washington Büyükelçisi Haydar Görk'ün eşi Lemanur GÖRK hanımefendinin vefatı dolayısıyla Büyükelçi Kerem Kıratlı, Vakıf Başkanı Bilgin Aygül, Trabzon'un 2. kadın milletvekili (1939-1946) Salise Abanozoğlu'nun kızları Piruze ve Gülüm Abanozoğlu, büyükelçi eşleri ve konuklarımızın katılımıyla anma toplantısı düzenlenmiştir.

ABD'de Genç Türkiye Cumhuriyetini temsil etmenin yanında, Trabzon Kadınının güzelliği ve zerafetini de taşıyarak uluslararası güzellğimizi tescil ettiren Lemanur hanımefendiyi tanımış olmanın, kendisiyle söyleşiler ve röportajlar yapmış olmanın gururuyla ışıklarda uyumasını diliyoruz.

Yayınlanma Tarihi : 23 Kasım 2015

Trabzon Vakfı Kadın Platformu
Yeni Sezon Açılışı

Platformumuzun 21 Ekim 2015 tarihindeki yeni sezon açılışına Vakıf Başkanı Sayın Bilgin Aygül, Dernek Başkanı Sayın Mustafa Cinel sivil toplum örgütü başkanları, yönetim kurulu üyelerimiz ve hemşehrilerimiz katılım sağlamışlardır.

Yayınlanma Tarihi : 23 Kasım 2015

‘Mustafa Ayaz Müzesi’ni Ziyaret

22 Kasım 2015 tarihinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Volkan Konak, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül ve Trabzon Vakfı Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Fikret Kahyaoğlu, Trabzonlu Türk ressam ve öğretim üyesi Mustafa Ayaz'ın kurucusu olduğu ‘Mustafa Ayaz Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Yapımına 2003 yılında başlanan ve 2007 yılında tamamlanan Müze, 2009 yılında vakıf olarak faaliyete geçmiştir. ‘Mustafa Ayaz Müzesi’, Mustafa Ayaz’ın kendi olanaklarıyla başkent Ankara’ya kazandırdığı, sanatsal birikimlerinin eseridir.

Vakfın amacı; toplumun her kesimine sanat sevgisini aşılamak, sanat yoluyla toplumu eğitmek, çağdaş Türk sanatının yurtiçi ve yurtdışında tanıtılmasına katkıda bulunmaktır. Kültür ve sanata hizmet etmek amacıyla ortaya çıkarılan bu yapı sanatseverlerin de desteklerini beklemektedir. Vakfın gerçekleştireceği ‘kültür ve sanat’ etkinliklerine verilecek katkılarla, Vakıf daha çok gelişecek ve geliştikçe hedefleri de büyüyecektir.

Yayınlanma Tarihi : 23 Kasım 2015