KAMUOYUNA
Ülkemizde giderek tırmanma eğilimi gösteren şiddet eylemlerine, Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon Havalimanı’na dönerken Sürmene civarlarında Fenerbahçe kafilesinin içinde bulunduğu otobüse yapılan saldırının da eklenmesi, Ankara’daki Trabzonlular ve Trabzonlu sivil toplum kuruluşları olarak kamuoyuna yönelik bir açıklama yapmayı zorunlu hale getirmiştir.
Öncelikle vurgulamalıyız ki, yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyor, saldırıyı yapanların en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz.
Olayın kim ya da kimler tarafından hangi amaçla gerçekleştirildiğini henüz bilmiyoruz. Bu menfur saldırı, rakibine nefret duygusu içinde olan kişilerin işi midir, yoksa karanlık bir takım odakların ülkede şiddet ortamı yaratmaya yönelik bir eylemi midir? Sebep ve gerekçesi ne olursa olsun, şiddetle, terörle yol aramak asla kabul edilemez. Hiçbir Trabzonlunun ya da Trabzonsporlunun bu olayı onaylamadığına olan inancımız tamdır.
Bazı kişi ya da çevrelerin yaptığı davranışlar, işlediği suçlar asla bütün bir topluma, kente mal edilemez. Bu nedenle herkesin, açıklama ve yorumlarında önyargıyı bir yana bırakarak, nefret söyleminden uzaklaşarak; sportif kardeşlik ve dayanışmayı ortaya çıkararak hareket etmesi, toplumsal barış açısından bir zorunluluktur.
Öte yandan bu saldırıyı, bütün Trabzon’a mal etmek için fırsat kollayanların da barış ve diyaloga hizmet etmediklerini, sorunu çözmek yerine daha da içinden çıkılmaz hale getireceğini belirtmek isteriz.
Temel felsefesi toplumsal barış ve diyaloğa hizmet etmek olan sporun, bir ayrışma ve nefret aracı haline dönüştürülme çabası asla kabul edilemez.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur..
Trabzon İli ve İlçeleri Eğitim ve Kültür Sosyal Yardımlaşma Vakfı
Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği
Trabzon Kalkınma Derneği
Akçaabatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Of ve Çevresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği
Maçka Kültür ve Dayanışma Derneği
Maçkalılar Derneği
Beşikdüzü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Trabzon Büyükliman ve Çevresi Kültür Yardımlaşma Derneği
Vakfıkebirliler Derneği
Tonyalılar Derneği
Çarşıbaşılılar Derneği
Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği
Şalpazarı Ağasarlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği
1917 doğumlu, 1936 Trabzon Lisesi Mezunu, Emekli Ağır Ceza Reisi
Mehmet Şakirettin KAZANCI
vefat etmiştir.
Merhumun cenazesi, 27 Mart 2015 Cuma günü kılınacak öğle namazını müteakip Kocatepe Camiinden kaldırılacaktır.
Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.
TRABZON VAKFI TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU
Adres:
Trabzon Vakfı Restaurant Katı
İnkılap Sokak 18/14 Kızılay ANKARA
Tarih: 28 Mart 2015 Saat:18:00
Platformumuz, 15 Mart 2015 tarihinde Göksu Restaurantta 5. kuruluş yılı nedeniyle müzikli yemek düzenlemiştir.
Yemeğe Trabzonlu hemşehrilerimizle birlikte başkentteki STK başkanları da katılmıştır.
Vakfımızın TSM koro şefi Sayın Selçuk Aygan, taverna müzikte Aliosman ve kemençeci Yaşar Tepe'nin sahne aldığı yemekte kuruluş kutlaması için tüm üyeler ve konuklarla yaş pasta kesilmiştir.