Camiye dönüştürülen Ayasofya Müzesi'nin din tesis alanı ilan edilmesine ilişkin imar değişikliğinin halkın tartışmasına açılmasının ikinci toplantısı yapıldı. İkinci Halk toplantısı, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından açıldı. Toplantıda çok önemli açıklamalar oldu, renkli ama olgun tartışmalar yaşandı.
Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Saim Adanur, 1. derecede SİT alanları için her türlü imar ve tadilat kararının koruma kurulu tarafından verildiğini, oysa böyle bir karar alınmadan esere müdahale edildiğini açıkladı. Adanur, "Üyelerimiz bu örneği göstererek (biz de izin almadan işlem yapacağız) diyor. Söyleyecek söz bulamıyoruz" dedi. Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, acele ile bazı eksik işler yaptıklarını itiraf etti, bunun bir zorunluluk olduğunu savundu. Ankara'daki Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül de, Trabzon'a yeni müzeler kazandırmaya çalışırken çok değerli bir müzenin farklı kullanıma sokulmasını anlayamadıklarını söyledi. Bilgin Aygül, "Kendi tarihi evimize bile çivi çakamazken, böyle özel bir yapıyı nasıl dokunacağız" diye sordu.
Platformumuz başkan ve yönetim kurulu üyeleri, 13 Kasım 2013 tarihinde İstanbul'da bulunan hemşehrimiz ünlü modacı Vural Gökçaylı'yı modaevinde ziyaret ederek, Vakfımızın etkinlikler simgesi plaket kendisine hediye edilmiştir.
Geçmişinden anılar ve fotoğraflar paylaşıp, Trabzon konulu sohbetle geçen saatlerin ardından sergimize merhum annesinin fotoğraflarını hediye ederek yeniden buluşmak üzere ayrılınmıştır.
Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Berna Dengiz'in "Cumhuriyet ve Kadın"
konulu söyleşisinde, Kadınımızın tarihsel süreçte toplumdaki yeri, meslekleri, mücadelesi ve modasıyla birlikte Cumhuriyetle kazandığı değer ve bugünkü konumu hakkında detaylı bilgilendirme gerçekleştirilmiş, hemşehrilerinin yoğun ilgisi ve sevgisiyle dolu bir gün yaşanmıştır.
Fotoğraf Sergisi´ni
onurlandırmanızı dileriz.
Açılış Tarihi: 16 Kasım 2013 Cumartesi Saat: 16:30
Yer: Trabzon Vakfı Merkezi
İnkılap Sokak No: 18/13 Kızılay - ANKARA
Dursunali Sarıkoç;
1951 yılının Eylül ayında Trabzon'un Petekli köyünde dünyaya geldi. Ortaokul ve Liseyi Ankara Çankaya Lisesi'nde okudu. Fotoğraf sanatına 1971 yılında AFSAD'da başladı. Fotoğraf çalışmalarına AFSAD'da çeşitli birimlerde görev alarak devam etti. Yönetim Kurullarında, Danışma Kurullarında ve "Fotoğraf Dergisi" Yayın Kurulunda görev yaptı. 1989-1992 yılları arasında üç yıl süreyle AFSAD Başkanlığı yaptı. 1994 yılı Aralık ayında 22 fotoğraf sanatçısı ile birlikte Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK)'yı kurdu.
1999 yılında düzenlenen 25'inci Siyah Beyaz Fotoğraf Bienali'nde ülkemizi temsil etmek üzere seçilen 10 kişilik takımda yer aldı ve takım halinde dünya birincisi olarak kupayı ülkemize kazandırdı. Katıldığı fotoğraf yarışmalarında birçok ödüller aldı. Çeşitli konularda fotoğraf gösterileri yaptı, sergiler açtı Jüri üyeliklerinde görev aldı. 1997 yılında "Al Gözüm Seyreyle Karadenizden" isimli bir albüm çıkardı. Daha sonra ise 2012 yılında FSK'nın katkılarıyla "Sevdadır Gördüklerim" isimli bir albüm daha çıkardı. Fotoğraf Sanatı Kurumu Yönetim Kurulunca FSK Kurucu ve Onursal Başkanlığına getirildi. Fotoğraf çalışmaları genellikle doğa ve makro üzerinde yoğunlaşmıştır.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANI
PROF.DR. BERNA DENGİZ'İN
6 KASIM 2013 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT-14:00'DE
TRABZON VAKFI KADIN PLATFORMU'NUN DAVETLİSİ OLARAK
VAKIF MERKEZİMİZDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİ
"CUMHURİYET VE KADIN"
KONULU SÖYLEŞİYE KATILIMLARINIZI BEKLİYORUZ.