BAŞKENTTE TRABZON FIRTINASI 6´NCI YILINDA
TRABZON VAKFI VE TRABZON KÜLTÜR DERNEĞİ'NİN ANKARA'DA DÜZENLEDİĞİ TRABZON ETKİNLİKLERİ'NİN ALTINCISI KAPSAMINDA KUZEYİN OĞLU, HEMŞEHRİLERİ VE ANKARALILAR İLE BULUŞTU. 23 ŞUBAT 2012 AKŞAMI SAAT 19:30'DA ANKARA TİCARET ODASI KONSER SALONU VOLKAN KONAK SUNAY AKIN VE KUZEYİN UŞAKLARI HORON EKİBİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI. TRABZONLU ARAŞTIRMACI YAZAR SUNAY AKIN AKLINIZDAKİ KAPILARI GÜLÜMSEME ANAHTARI İLE AÇAN "SÖZ GÖSTERİSİ" ADLI TEK KİŞİLİK OYUNU İLE SAHNE ALDI. YETENEK SİZSİNİZ TÜRKİYE FİNALİSTLERİNDEN KUZEYİN UŞAKLARI HORON EKİBİ GÖSTERİSİ İLE İZLEYENLERE COŞKULU DAKİKALAR YAŞATTI, ARDINDAN GECE VOLKAN KONAK’IN MUHTEŞEM KONSERİ İLE DEVAM ETTİ.
Şair, yazar, araştırmacı Sunay Akın 12 Aralık 2011 Pazartesi günü Trabzon Vakfı Kadın Platformunun konuğu olarak Vakfımız salonunda bir söyleşi gerçekleştirdi.
Trabzon Maçkalı olan Sunay Akın, Trabzon'dan yola çıkarak ülkemize ve dünyamıza açılan bilgi deryasında hemşehrilerini adeta büyüledi.
Çok yoğun bir kalabalığın katıldığı söyleşi Sunay Akın anlatımı ve tek kişilik tiyatro gösterisi ile zaman zaman kahkahaların atıldığı, zaman zaman hüznün hakim olduğu ortama dönüştü.
Kitaplarının imzalanması uzun kuyruklara sebep oldu. Platform tarafından kendisine sunulan plaketle, kendi deyimiyle, aydınlanma mücadelesinde yolunun ışıklı olması ve hep öğretmen kalması dileğinde bulunulmuştur.
22 Ekim 2011 Cumartesi günü Saat 17:00'de Trabzon Vakfı Salonunda gerçekleşen Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç.Dr. Çağatay KESKİNOK, Trabzon gibi vahşi doğası olan bir kentte yapılaştırma ve peyzaj düzenlemelerinin gereksinimlerini anlatırken, insan eliyle yapılan yapıların bu doğa içerisinde aykırılaşmadan uyum içerisinde yer alması gerektiğini söyledi.
1937 yılında "Lambert planı"nı katılımcılara anlatan KESKİNOK sunumunu çeşitli fotoğraflarla zenginleştirdi.
Prof.Dr. Ruşen KELEŞ kolaylaştırıcılığında, Öğretim Görevlisi Hasan SALTIK eski Trabzon fotoğrafları sunumu ile katılımcılara nostaljik anlar yaşattı.
Konferans soru ve cevaplarla devam etti.
Öğretim Görevlisi Hasan SALTIK SunumuRenk Renk Türkiye
"3. İller Kültür ve Turizm Fuarı",
21 Ekim 2011’de açıldı.
İller Kültür ve Turizm Fuarı, 21-26 Ekim 2011 tarihleri arasında
Anfa-Altınpark Fuar Merkezi’nde
Ankara 3. İller Kültür ve Turizm fuarına katılan Trabzon Vakfı Standını Trabzon Milletvekili Devlet Eski Bakanı Sayın Faruk Nafız ÖZAK ve Ankara Valisi Sayın Alaaddin YÜKSEL ziyaret etmişlerdir. Trabzon İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Uğur AYDIN ve Kültür Turizm Komisyonu Başkanı Halim KAYA da kendilerini karşılayarak standımızda ağırladılar.
Fuar, illerimizi ve ilçelerimizi, Başkent Ankara’da toplayarak, ülkemizin doğal, kültürel, tarihsel, ekonomik, ticari, sosyal ve turizm potansiyelini bir arada tanımak, tanıtmak ve paylaşmaya olanak sağladı.
T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Vilayetler Hizmet Birliği Başkanlığı, TÜRSAB ve Forum Fuarcılık ortaklığında Anfa-Altınpark Fuar Merkezi'nde düzenlenen İller Kültür ve Turizm Fuarı, Türkiye’nin barındırdığı kültürleri bir araya getirdi.
Ankara, Kocaeli, Sinop, Hakkari, Muş, Uşak, Batman, Ordu, Siirt, Kırşehir, Samsun, Sinop, Bingöl, Bolu, Trabzon, Ardahan, Sivas, Kahramanmaraş, Kayseri ve Bartın’dan gelecek Valiliklerin İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin katıldığı ve 100’e yakın katılımcının yer aldığı fuar, illere özgü sanat ve el sanatı ürünlerinin, yöresel yiyeceklerinin, yöresel müzik ve halk danslarının, tarihi, kültürel, sosyal, mimari, eğitim, doğa ve turizm potansiyelinin tanıtımına ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin kültür mozayiğini yansıtan fuar kardeş kent İsfahan’ın katılımıyla gerçekleşti.
Fuar’da Kuzey’in Uşakları Halk Oyunları ekibi, Samsun Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve Anadolu Folklor Vakfı, AFV Halk Dansları Ekibi'nin gösterisi, Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Defilesi, Bolu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Halk Dansları gösterisi, Uşak İli Kalkınma Vakfı Tanıtım Platformu Yöresel Halk Oyunları Ekibi ve yerel sanatçılar etkinliklerde bulundular.
Fuar'a İl Özel İdareleri, Belediyeler, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Sivil Toplum Örgütleri, Turizm Dernek ve Birlikleri, Oteller, Yöresel Restoranlar, Esnaf ve Sanatkarlar, Yöresel Müzik ve Halk Dansları Grupları, yöreye özgün üretim yapan firma ve kuruluşlar, el sanatı üreticileri katıldılar.
Oyun Havası Örneğinden Hareketle,
Küreselleşen ve Tektipleşen Yerli Kültür Üzerine Bir Söyleşi
17 Eylül 2011 Cumartesi günü
Trabzon Vakfı Ahmet YILDIZ Toplantı Salonunda,
Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü
Sayın Prof.Dr. Melik Ertuğrul BAYRAKTARKATAL'ın konuşmacı olarak katıldığı
"Kolbastı" Oyun Havası Örneğinden Hareketle,
Küreselleşen ve Tektipleşen Yerli Kültür Üzerine Bir Söyleşi gerçekleştirildi.
Söyleşinin açılış konuşmasını Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kenan ARAZ yaptı.
Zaman içerisinde değişime uğrayan hatta unutulmaya yüz tutan yerel kültürümüze etki eden olaylar, nedenleri ve sonuçları konuşuldu.
Yerli kültürümüzün unutulmaması ve yaşatılabilmesi için yapılması gerekenlerin anlatıldığı konferansa katılımcılar oldukça yoğun ilgi gösterirken, soru ve görüşleri ile de katkı sağladılar. Son derece samimi bir ortamda gerçekleştirilen konferanstan katılımcılar çok keyif aldıklarını belirttiler.
Trabzon Sürmene'li olan hocamız Sayın BAYRAKTARKATAL hemşehrileri ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.