TBMM eski Başkanı, 17. ve 18. dönem Trabzon Milletvekili NECMETTİN KARADUMAN ölümünün birinci yılında İstanbul Karacaahmet mezarlığında mezarı başında anıldı. 22 Haziran 2018
2007 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü sahibi,
Trabzon'un önemli değerlerinden başarılı işadamı
KENAN OLTAN
vefat etmiştir.
Merhumun cenazesi, 24 Haziran 2018 Pazar günü, İskenderpaşa Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra defnedilecektir.
Trabzon Vakfı ve Derneği adına Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.
Hemşehrimiz, Büyüğümüz
Prof.Dr. ZEYYAT HATİPOĞLU
vefat etmiştir.
Merhumun cenazesi, 29 Mayıs 2018 Salı günü, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsünde yapılacak törenin ardından
Fatih Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra defnedilecektir.
Trabzon Vakfı ve Derneği adına Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.
Vakıf üyemiz ve eski futbolcumuz
KEMAL ATAN ÇAKIRSOY
vefat etmiştir.
Merhumun cenazesi, 18 Mayıs 2018 Cuma günü, Bafra Büyük Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra Asri mezarlığına defnedilecektir.
Trabzon Vakfı ve Derneği adına Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.
1935 doğumlu değerli hemşehrimiz
Ressam OSMAN AKBAY vefat etmiştir.
Osman Akbay'ın cenazesi, 11 Mayıs 2018 Cuma günü,
İzmit Yahya Kaptan Mahallesi
Akşemsettin Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra İzmit Gölcük'te defnedilecektir.
Trabzon Vakfı ve Derneği adına Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.
Osman AKBAY, 1935 yılında Trabzon'da doğdu.
İlkokul, ortaokul ve liseyi Trabzon’da bitirdi. Ortaokul ve lisede ünlü ressamlarımızdan Kayıhan Keskinok’un öğrencisi oldu.Onun yönlendirmesiyle Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümüne girdi. Burada yine resim sanatının önde gelen adlarından Refik Epikman’ın öğrencisi oldu.
Gençlik yıllarında Trabzon İdmanocağı ve İdmangücü futbol takımlarında futbol oynadı. Ardından Ankaragücü'ne transfer oldu. Ancak o, öğrenimini tercih edip futbolu bıraktı.
Gazi Eğitim Enstitüsü'nü başarıyla bitirdikten sonra Trabzon, Erzurum ve Ankara’da Resim-İş ve Sanat Tarihi öğretmeni olarak görev yaptı. Son görev yeri olan Ankara Cumhuriyet Lisesi Resim Öğretmenliği’nden 1984 yılında emekli oldu.
Şiirle de amatörce ilgilenen sanatçı (bkz: Osman AKBAY şiirleri), bir yandan öğretmenliğini sürdürürken A.Ü.Hukuk Fakültesi'ni de bitirdi.
Önceleri sadece Devlet Resim Heykel sergilerine katılan sanatçı, emekliliği sonrasında 1995 yılından itibaren çalışmalarını resimde yoğunlaştırarak kişisel sergiler açmaya başladı.
Kayıhan Keskinok, 2007 yılının Aralık ayında yapılan bir söyleşide Akbay'ı, "Peysajda böylesine bir sadeleşmeyle ulaşılan bir biçim örgüsü ve sonuçla çağ ötesi bir geleceğe ışık tutuyor. Dünya sanatının artık nesneye yönlendirildiği bir dönemde Akbay bir öncü olarak beni büyük bir heyecan dalgasının içine sürükledi. Onun bu düzeye gelmesi, onda var olan bölgesel, kültürel ve biçimsel birikimlerin bir sonucudur...' sözleriyle tanımlar.
Osman Akbay, soyutlamacı bir sanat anlayışı düzeyinde çalışmaktadır. Büyük renk parçaları üzerine kurulu resimleri, yöresel izlenimlerden kaynaklanır.
Bugüne kadar yirminin üstünde kişisel resim sergisi açan, yurtiçi/yurt dışı olmak üzere özellikle İstanbul’daki kişi ve kuruluşların özel koleksiyonlarında yapıtları yer aldı.