1965 yılında Trabzon'un Araklı İlçesinde doğmuş olup, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Mezunudur.
1987 yılında kamu hizmetine başladı,
2000 yılına kadar Orman Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında işletmecilik yaptı.
2000 yılında Orman Bakanlığı merkez teşkilatında Avrupa Birliği mevzuat uyumlaştırması çalışmalarında görev aldı.
2003 yılında Çevre ve Orman Bakanlığının kuruluş çalışmalarında mevzuat hazırlama çalışmalarının içinde yer aldı ve halen aynı Bakanlıkta şube müdürü olarak görev yapmaktadır.
Fotoğrafa Üniversite yıllarında portre ve insan fotoğrafı çekerek başladı. Üniversiteden mezun olup kamu görevine başlayınca görevi gereği doğa fotoğrafçılığı ile yakından ilgilendi. 2000 yılında Ankara'ya gelince Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneğinde doğa fotoğrafı grubuyla çalışmalarını yürüttü. Bu atölye grubuyla birçok sergi gerçekleştirdi, seçici kurul üyeliklerinde bulundu ve halen bu gurupla çalışmalarını devam ettirmektedir.
Türkiye'deki çölleşmeyi ortaya koymak adına Çevre ve Orman Bakanlığı'nca düzenlenen çölleşme projenin organizesinde ve sergisinde aktif rol aldı ve yine aynı Bakanlıkta fotoğrafçılık eğitimi vermekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.
Trabzon'un Görele ilçesinde (bugün Giresun iline bağlı), 1911 yılında doğdu. 1920-1925 yılları arasında savaş nedeni ile farklı şehirlerde yaşadılar, 1925'de babası Trabzon milletvekili oldu ve ailece Trabzon'a geri döndüler. Trabzon Lisesi'ne kaydoldu. 1927 yılında Zeki Kocamemi Trabzon Lisesi'ne resim öğretmeni olarak atandı. 1929 yılında, İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi, Resim Bölümü'ne girdi. Nazmi Güran ve İbrahim Çallı'nın öğrencisi oldu.
1931 yılında, diplomasını almadan Paris'e gitti. Gauguin ve Ei Greco gibi beğendiği ustaların resimlerini kopya etti. Van Gogh, Gauguin, Cezanne onu mesleğine bağlayan ustalar oldu. 1932 yılında, Paris'te bir ay kadar Andre Lhote Atölyesi'nde çalıştı, Ernestine Letoni ile tanıştı. 1933 yılında, Londra'ya gitti. 1934 yılında, Yeni Adam'da ressam olarak çalışmaya başladı.
Akademi Diploma yarışmasında "Yol inşaatı" konulu resmi ile üçüncü oldu. 27 Aralık 1934 tarihinde 30 resim ile D Grubu Sergisi'ne katıldı. 1 Ocak 1935 tarihinde, ilk kişisel sergisi Bükreş'te Hasefler Galeri'sinde Ernestine Letoni tarafından açıldı. 1936 yılında "Eren" adını verdiği Ernestine Letoni ile evlendi. Tekel Genel Müdürlüğü'nde işe girdi. Sipahi Ocağı sigarasının kapağındaki "Koşan Mızraklı Atlar" figürünü tasarladı. Aynı yıl, Güzel Sanatlar Akademisi'nin diploma yarışmasında "Hamam" adlı çalışması ile birinci oldu.
Sovyetler Birliği'ne götürülen Türk Resim ve Heykel Sergisi'ne üç resim ile katıldı. 1937 yılında, akademi de Leopold Levy'in asistanı oldu. Nazmi Ziya Güran üzerine bir inceleme kitabı hazırlığına girişti. 1 Kasım 1938 tarihinde çıkan "Ses" dergisi yazarları arasında yer aldı. 31 Ekim 1939 tarihinde Birinci Devlet Resim ve Heykel Sergisinde "Figür" adlı yapıtı ile üçüncülüğü Arif Kaptan ile paylaştı. 1939 yılında, ileride babasını ve annesini ölümsüzlüğe götürecek çalışmalar yapacak olan oğlu Mehmet Hamdi Eyüboğlu dünyaya geldi.
1941 yılında askerlik görevini tamamladı. İlk şiir kitabı "Yaradana Mektuplar" yayınlandı. 31 Ekim 1942 tarihinde, açılan Dördüncü Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nde ikincilik ödülünü kazandı. 1943 yılında, Ortaköy Lido Yüzme Havuzu için ilk duvar resimlerini gerçekleştirdi. 1945-1947 yılları arasında "Mari'nin Portresi", "Alis I" , "Alis II" gibi önemli portre dizisini oluşturdu. 1947 yılında, genç sanatçılardan oluşan "1O'lar Grubu"nun kurulmasına öncülük etti. 1948 Ağustos ayında ikinci şiir kitabı "Karadut" yayımlandı.
1950 yılında, Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde 150 resimden oluşan "Retrospektif" sergisi düzenledi. Paris'te, İnsan Müzesi'nden çok etkilenerek "Güzel yararlı olmalıdır" düşüncesinden hareketle "Yazmacılık" geleneğine yeni bir yorum getirdi. 1950 yılında, Kariye Camii düzenlemesini yaptı. 1951 yılında, "Küçük Sahne'yi süsledi. 1951 yılına kadar boya ile mozaik dokusunda resimler yaptı. 21 Mart 1951 tarihinde, ilk "Yazma Sergisi"ni açtı. 1953 yılında yazmaları ve özgün baskıları Philadelphia Print Club'da sergilendi. 14 Eylül'de Times dergisi iki renkli sayfa ayırdı. 1954 yılında Bedri Rahmi "Türk Tepsisi" adlı motifi ile Steuben Glass adlı bir firmanın tertiplediği yarışmada ödül kazandı ve motif kristale oyularak teşhir edildi.
1954-1957 yılları arasında önemli panolar gerçekleştirdi. 1956 yılında, Sao Paulo Bienali'nde onur ödülü aldı. Aynı yıl "Canım Anadolu" adlı kitabı yayınlandı. Bedri Rahmi 1957 yılında Tokyo özgün baskı Bienaline katıldı ve "Üçü birden" adlı kitabını yayınladı. Ve aynı yıl içinde "Dokuma, Kilim, Yazma ve Nakış gibi Halk El Sanatları'ndaki motifleri özgün bir stil ile kaynaştırarak, mozaik çalışmalarına yöneldi.
1958 yılında Uluslararası Brüksel Sergisi'ndeki Türk pavyonuna yaptığı 227 metrekarelik çalışmasıyla altın madalya aldı. 1959 yılında, Paris'te Nato merkezine 50 metrekarelik bir pano hazırladı.
1961 University of California at Berkley'de iki yıl misafir profesörlük yaptı. 1961 Ağustos'unda Unicef çocuklar yararına "Eşeğin Üzerinde Çocuklarını Taşıyan Anadolu Köylü Kadın" motifi Amerika'da kartpostal olarak basıldı. 1962 Aralık ayında New York Modern Art Müzesi "Zincir" resmini satın aldı. 1963-1964 yıllarında İstanbul'a çeşitli panolar kazandırdı. Son panosu Etap Oteli girişindeki "GÜvercinler"dir. 1970 yılında, yeniden toplumsal içeriği ağır basan resimler yaptı. 1972 yılında, 33'üncü Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nde birincilik ödülü aldı. 21 Eylül 1975 tarihinde yaşama veda etti.
1951 yılında Sürmene-Trabzon'da doğmuştur. Evli ve üç çocuğu vardır. 35 yıldan bu yana fotoğrafla amatör olarak uğraşmakta olup; çok sayıda saydam gösterileri yapmış, karma ve kişisel sergiler açmıştır. Fotoğraf alanında ödülleri vardır. Seçici kurul üyelikleri yapmıştır. Fotoğraf çalışmalarını genellikle doğa ve insan üzerinde yoğunlaştırmıştır.
Fotoğraf derneklerinin örgütlenmesi konusunda deneyim sahibi olan Sarıkoç, uzun zamandır dernekçilik yapmaktadır. FOTOĞRAF SANATI KURUMU'nun kurucu başkanı olup memurluktan emekli olduktan sonra kendine ait "FOTOĞRAF PAZARI" adlı işyerinde çalışmaktadır. Al Gözüm Seyreyle "KARADENİZ'DEN" isimli bir de albümü vardır.
Salih Kozan
Bize Her Yer Trabzon
Güneş seninle doğar
Bize her yer Trabzon
Rakiplere gol yağar
Bize her yer Trabzon
Rakipler korksun bizden
Eminiz kendimizden
Farkı yok evimizden
Bize her yer Trabzon
İnter minter bilmeyiz
Gol yemeyi sevmeyiz
Yabancı yer demeyiz
Bize her yer Trabzon
Bordo mavi rengimiz
Futbol bizim cengimiz
Var mı nerde dengimiz
Bize her yer Trabzon
Bizim için çıkar yol
Rakiplere atmak gol
Ey Türkiyem sen sağol
Bize her yer Trabzon
Mustafa CİNEL,
Ayla AKSOYOĞLU ve
Adil OCAK
Resim Sergisi
TRABZONLU Dergisi Nisan-Mayıs-Haziran 2008 Sayı:3