Son Güncelleme: 24 Nisan 2024 01:04:47

2019 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü 1980-1984 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanlığı yapmış olan efsane başkan HASAN MELEK´e verildi.

Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü, eylemiyle, söylemiyle, düşüncesiyle Trabzon'a yönelik çalışmalar yapmış, hizmet etmiş insanlara verilmektedir.

24 Şubat 2020 günü Ankara Sheraton otelinde Trabzon'un kurtuluşunun 102. yılı etkinlikleri kapsamında Vakfımızca düzenlenen geleneksel baloda, 2019 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü, Trabzon Milletvekili Hikmet Sami Türk tarafından Hasan Melek'e takdim edildi.

Hasan Melek,
13 Haziran 1926 yılında Trabzon'da doğdu. Eğitim hayatını Trabzon'da tamamlayarak 1953 yılında iş hayatına atıldı. 1980 yılına kadar iş hayatına devam eden Hasan Melek, 1980 yılında Trabzon Belediye Başkanı seçildi. 1984 yılından sonra işi çocuklarına devrederek kendini sosyal sorumluluk projelerine adadı, pek çok projeye öncülük etti. Çocuk Esirgeme Kurumu yönetim kurulunda çalıştı. 1967 yılında Dr. Zeki Çakmakçı ile birlikte Kara Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Trabzon Şubesini açarak bölgede toplanan yardımların Türk Silahlı Kuvvetlerine aktarılmasında önemli katkılarda bulundu.

K.T.Ü. Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu'nda uzun yıllar çalıştı.

Ayrıca Trabzon Valisi Yılmaz Ergun'un görev döneminde projesine başlanan ve tamamlanan ancak hizmete açılamayan Huzurevinin tefrişi için çalışmalar yaptı, kısa zamanda toplanan bağışlarla Huzurevinin hizmete açılmasında çok önemli katkılarda bulundu.

Trabzon Valisi Aslan Yıldırım'ın himayelerinde Sokak Çocuklarını Koruma Derneğini kurarak sokak çocuklarına ve gençlere, kurulan galoş atölyesinde galoş ürettirip onların topluma faydalı bireyler olmaları için çalışmalar yaptı.

Toplumun eğitim ihtiyacını görünce 1990 yılında Türk Eğitim Vakfı'nın Trabzon Şubesi'nin kurulması için merhum Vehbi Koç'a mektup yazarak talepte bulundu. Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesi ilk önce kendi işyerinde kuruldu, 1992 yılından itibaren de bir pasaj içersinde hizmete devam etti.

Zaman içerisinde Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesi'nin iş hacmı genişleyince Trabzon Belediyesi'ne ait eski bir bina kiralanmış, Trabzon Milletvekili Faruk Özak'ın yardımlarıyla bina olarak yeniden yapılmıştır.

Bursiyer seçimi için gittiği üniversitelerde öğrencilerin yurt sorunlarının, çözülmesi gereken temel sorunlardan olduğunu görünce merkez yönetimden karar çıkararak Trabzon'da 250 kişilik kız yurdu açılmasında önemli katkıları oldu.

Yurt, 2012 yılında hizmete açılmış olup Türkiye'de mülkiyeti TEV'e ait ilk yurt binasıdır.

Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesi'nde 26 yıl yürütme kurulu başkanı olarak hizmet ettikten sonra görevini gençlere devretti.

2015 yılında Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından meslek hayatındaki üstün başarıları, sosyal konulardaki duyarlılıkları, toplumun takdir ve sevgisini kazandı, örnek kişiliği ve yaşama olan bağlılığı dikkate alınarak "ÖRNEK KIDEMLİ VATANDAŞ" seçildi.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yayınlanma Tarihi : 25 Şubat 2020

SABAHATTİN SAĞIROĞLU ANILDI

Trabzon Derneği eski Başkanı ve
Trabzon Vakfı eski Yönetim Kurulu Üyesi
Merhum SABAHATTİN SAĞIROĞLU
29 Nisan 2019 Pazartesi Günü Cebeci Asri Mezarlığında
ölümünün 23. yılında mezarı başında anıldı.

Yayınlanma Tarihi : 1 Mayıs 2019

ANMA

Trabzon Derneği eski Başkanı ve Trabzon Vakfı eski Yönetim Kurulu Üyesi
Merhum SABAHATTİN SAĞIROĞLU
29 Nisan 2019 Pazartesi Günü Saat 12:30'da Cebeci Asri Mezarlığında ölümünün 23. yılında mezarı başında anılacaktır.

Trabzon Vakfı önünden 11:45'te hareket edilecektir.

Yayınlanma Tarihi : 28 Nisan 2019

2018 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü ERGUN GÜRSOY´a verildi.

24 Şubat 2019 günü Ankara Sheraton otelinde Trabzon'un kurtuluşunun 101. yılı etkinlikleri kapsamında Vakfımızca düzenlenen geleneksel baloda, 2018 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü, hemşehrimiz Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç tarafından Ergun Gürsoy'a takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 26 Şubat 2019

2017 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü Efsane Başkan M.Şamil EKİNCİ´ye verildi.

Her yıl eylemiyle, söylemiyle ve düşüncesiyle Trabzon'a yönelik çalışmalar yapmış, hizmet etmiş kişilere verilen "Sabahattin Sağıroğlu Trabzon'a Hizmet Ödülü" 2017 yılı için, "Efsane Başkan" olarak anılan ve Trabzonspor a ilk şampiyonluğu tattıran Trabzonspor'un beşinci başkanı M. Şamil EKİNCİ' ye verilmiştir.

2017 yılı "Sabahattin Sağıroğlu Trabzon'a Hizmet Ödülü" nü, 24 Şubat 2018 günü Ankara Sheraton otelinde Trabzon'un kurtuluşunun 100.yılı etkinlikleri kapsamında Vakfımızca düzenlenen geleneksel baloda, rahatsızlığından ötürü kendisinin katılamaması nedeniyle kızı Eda EKİNCİ babası adına aldı. Eda EKİNCİ' ye ödülü, hemşehrimiz Hava Kuvvetleri eski komutanı Orgeneral Halis BURHAN Paşa verdi. Görkemli baloda ödül töreni vesilesiyle Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Dr. Erdal ATALAY ve Vakıf Başkanımız Bilgin AYGÜL ile de duygusal anılar paylaşıldı.

Aslen Kırşehirli olan M.Şamil Ekinci, o dönemde Ankara'ya bağlı olan Keskin'de doğmuştur. 7 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınmış, liseyi İstanbul Erkek Lisesinde okumuştur. 1961'de 19 yaşındayken un fabrikası kurmak amacıyla amcası Muammer Ekinci ile birlikte Trabzon'a yerleşmiştir. 1970–71 döneminde, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi olmuş, 1975–76 döneminde ise Trabzonspor başkanı seçilmiştir. 1979-80 dönemine kadar sürdürdüğü Başkanlık dönemine Dört Türkiye Ligi Şampiyonluğu, İki Türkiye Kupası Şampiyonluğu, Beş Cumhurbaşkanlığı Kupası ve İki Başbakanlık Kupası sığdırmıştır. 1974’te ise soy kütüğünü Trabzon'a aldırmıştır.

M.Şamil Ekinci’nin Beş yılda kazandığı bu başarılar onu Trabzonspor tarihinde önemli bir yere oturtmuş ve ”Efsane Başkan” olarak anılmasına sebep olmuştur. Günümüzde Trabzonspor'un kazandığı kupaların sergilendiği müzeye “M.Şamil Ekinci Trabzonspor Müzesi” adı verilmiştir. Örnek bir yönetici olarak şükran ve minnet duygularımızı sunar, bundan sonraki yaşamında başarılar ve mutluluklar dileriz.

Yayınlanma Tarihi : 6 Haziran 2018