Son Güncelleme: 23 Temmuz 2024 16:18:38
"Bir Kare İnsan" Fotoğraf Sergisi

Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübünün TRAFOK "Bir Kare İnsan" Fotoğraf sergisinin açılışı ASO Sergi Salonunda üyelerin ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Sergi 15 Haziran 2024 tarihine kadar gezilebilir.
Trabzon Vakfı ve Derneği Yönetim Kurulları

Yayınlanma Tarihi : 11 Haziran 2024

"Bir Kare İnsan" Fotoğraf Sergisi

"Bir Kare İnsan"
Fotoğraf Sergisi
Açılışımızı onurlandırmanızı dileriz.

M.Zeki GÜVEN
Fotoğraf Eğitmeni
Necmettin SARAL
Trabzon Derneği Başkanı
Bilgin AYGÜL
Trabzon Vakfı Başkanı

Tarih : 8-15 Haziran 2024
Açılış : 8 Haziran 2024 Saat : 14.00
Yer : Ankara Sanayi Odası Sergi Salonu Atatürk Bulvarı No:193 Kavaklıdere-ANKARA

Yayınlanma Tarihi : 4 Haziran 2024

Söyleşi ve Anıtkabir Fotoğraf Sergisi

Ş.Nezih Kuleyin'in konuşmacı olarak katıldığı "Anıtkabir'in Anlattıkları" konulu söyleşi ve Trafok - Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübü "ANITKABİR" Fotoğraf sergisi açılışımızı onurlandırmanızı dileriz.
Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği Yönetim Kurulları

Tarih: 10 Kasım 2023 Saat: 16:00
Yer: Ahmet Yıldız Konferans Salonu İnkılap Sokak 18/13 Kızılay-ANKARA

Yayınlanma Tarihi : 1 Kasım 2023
Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübü Kayseri ve Nevşehir Gezisi

MUHTEŞEM BİR GEZİNİN ARDINDAN...
Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübü olarak mayıs ayı gezimizi Kayseri ve Nevşehir’e gerçekleştirdik. 5 Mayıs akşamı Ankara’dan yola çıkıldı. Uzun bir yolculuğun ardından sabahın ilk ışıkları ile Kayseri’ye bir saat mesafedeki Yahyalı ilçesine vardık. Yahyalı’da kahvaltımızı sıcak çay ve bol sohbet eşliğinde yaptık. Yolun yorgunluğu unutuldu ve heyecanla Kapuzbaşı Şelaleleri için yeniden araca binildi.

Yolda Yahyalı ilçesi Dikme köyü sınırları içerisinde bulunan Dikme Rüzgâr Tribünlerinde kısa bir mola için durduk. Rüzgâr türbinlerinin eşsiz doğa ile buluşması katılımcılara muhteşem kareler yakalama fırsatı verdi. Molanın ardından dünyanın en büyük şelalelerinden olan Kapuzbaşı için teker yeniden döndü.

Kapuzbaşı Şelaleleri birkaç farklı şelalenin bir araya gelmesinden oluşan bir doğa harikası. Şelaleler Aladağlar Millî Parkı sınırları içinde bulunuyor. Yüksekliği, debisi ve içinde bulunduğu ormanlar sebebiyle ziyaretçilerine gerçek dünyadan başka bir yerde olduğu hissini veren şelaleler bugün yerli ve yabancı birçok farklı turist gurubunu ağırlıyor. 6 Mayıs günü de Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri birbirinden güzel anları kaydetmek için oradaydılar.

TRAFOK üyeleri birkaç saat şelale etrafında fotoğraf çekimi gerçekleştirdiler. Şelalelerin sunduğu muhteşem görüntüler katılımcılar tarafından kaydedildi. Kimi üyeler doğa çekimi üzerine çalışırken kimisi de Kapuzbaşı Köyünün ara sokaklarında kayboldu. Yaşlı, çocuk köy sakinleri ile çekimler gerçekleştirildi, sohbetler edildi. 6 Mayıs günü çekimler Kapuzbaşı Bölgesinde gerçekleştirildi. Bütün günün yorgunluğu şelalelerin serin havasında içilen çaylarla ve edilen sohbetlerle atıldı. Yakalanan kareler sayesinde hem doğa harikası şelale hem misafirperver köylüler TRAFOK üyelerinin biriktirdikleri arasına katıldı.

Kapuzbaşı Şelalelerinde yapılan çekimlerin ardından üyeler yeni durak için yeniden araçta toplandı ve günü bitirmek üzere Nevşehir’e doğru yola çıkıldı. Cumartesi günü için son durak Nevşehir oldu. Pazar günü gezinin en güzel duraklarından biri vardı: Kapadokya

TRAFOK üyeleri 7 Mayıs sabahı gün henüz doğmadan uyandı. Çünkü hedefte Kapadokya ile özdeşleşen bir etkinliğe şahit olmak vardı. Balonların fotoğraflanması.

Balonların kalkacağı alana vardığımızda kalabalığın çoktan orada olduğunu gördük. İnsanlar heyecanla balonların şişmesini ve göğe doğru yükselmesini bekliyordu. Yerli, yabancı turistler, rehberler, fotoğrafçılar. Bizler de heyecanla kalabalığa karıştık ve bir iki saat sürecek çekimimize başladık.

Kapadokya’da otuz beş yıldır sıcak hava balonları göğe doğru yükseliyor ve izleyenlerine görsel bir şölen sunuyor. TRAFOK olarak bu görsel şölene eşlik ettik ve birbirinden güzel kareler ile bu anları ölümsüzleştirdik. Balonların şişme anları, yükselmeye başlaması ve Kapadokya’nın eşsiz doğası ile birleşme anlarının her adımı ayrı bir görsel şölen. Bütün bu anlar dolunayın hafif hafif yok olması ve güneşin yavaş yavaş yükselmesi ile birleşince yediden yetmişe herkes için izlenmesine doyum olmayan bir manzara hâline geliyor.

TRAFOK üyeleri de bu manzarayı kendi kadrajlarından kaydetti ve ardından kahvaltı için otele dönüldü. Çünkü gün uzundu ve fotoğraflanacak çok başka yerler de vardı.

Otelde yapılan kahvaltının ardından rehberimizle buluşmak üzere yola çıktık. Bütün gün bize eşlik edecek ve bize Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini tanıtacak rehberimizle buluştuktan sonra ilk olarak Paşabağları bölgesine gittik. Burası şapkalı peribacalarının yoğunluklu olarak bulunduğu bir yer. Gelen ziyaretçiler bu oluşumları birçok farklı şeye benzetebiliyor. Biz de peribacalarından adeta fal tuttuk ve onları deveden köpeğe, keçiden çiçeğe birçok farklı şeye benzettik.

Sonra Avanos’a uğradık. Çünkü hak verirsiniz ki Kapadokya’ya gelip de Avanos çamuruna dokunmadan dönülmez. Avanos’ta çömlek ustamız bizler için tezgâhın başına geçti. Bize hem Avanos’u hem Avanos çömlekçiliğini anlattı. Ondan sonra da bizler deneyimledik.

Üyelerimiz o anları kaydetti. O fotoğraflar ustanın bir avuç çamuru bir sanat eseri hâline getirmesini fotoğrafçının gözünden bizlere gösteriyor.

Avanos’un ardından rehberimiz bizleri Çavuşini’ne götürdü. Rum evleri ile Kapadokya usulü mağara yapılanın için içe geçtiği bu köy tarihi ve kültürel olarak oldukça önemli. Çavuşini ayrıca Vaftizci Yahya Kilisesini de sınırları içinde bulunduruyor. Bu kilise bugün ziyarete açık olmasa da rehberimizden öyküsünü ve önemini dinledik. Ardından köyün sokaklarında kaybolduk ve her bir köşesini fotoğrafladık. Yetmişlere kadar ev olarak kullanılan bir yapıya misafir olduk ve bahçesinde soluklandık.

Köyden sonra gezimizin en özel duraklarından olan Saint Stefanos Kilisesinde çekim gerçekleştirdik. Bu kilise duvarlarındaki resimler nedeniyle ayrıca özel. Kilise duvar resimlerinde kullanılan indigo mavisi bugün başka yerde rastlanabilecek bir renk değil çünkü Hindistan’dan getirildiği düşünülüyor. Kilise ziyarete açık değil ancak çalışmaların yapıldığını mutlulukla öğrendik.

Kapadokya gezme ile bitmez. Bu sebeple bir yerde veda etmemiz gerekiyordu. Ürgüp’te verilen yemek arasının ardından rehberimizle ve Kapadokya ile vedalaşıp yola revan olduk. Son hedef: Tuz Gölü.

Eğer Ankara’ya güneyden dönüyorsanız Tuz Gölü’ne uğramak zorundasınız. Ve eğer bu dönüş güneşin batmasına denk geldiyse çok şanslısınız. Bizler de şanslıydık ve Tuz Gölü bizi yine boş çevirmedi. Objektifimizi bu sefer gölün uçsuz bucaksız ufkuna çevirdik ve güneşin yardımı ile eşsiz kareler yakaladık.

7 Mayıs akşamı gün gece dönerken Ankara’daydık ve tatlı yorgunluğumuz ile hafta sonu görüşmek üzere arkadaşlarımızla vedalaştık. Geziden geriye birçok güzel anı, onlarca muhteşem kare ve yüzlerimizdeki gülümsemelerimiz kaldı.

Yayınlanma Tarihi : 7 Haziran 2023
Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı Fotoğraf Sergisi

Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübünün "Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı" Fotoğraf Sergisi 16 Mayıs 2023 Salı günü saat 18:00'de Çağdaş Sanatlar Merkezi Füreya Koral Sergi Salonunda açılacaktır. Sergi 28 Mayıs 2023 tarihine kadar izlenebilir.
Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği Yönetim Kurulları

Yayınlanma Tarihi : 13 Mayıs 2023